2020.03.29., vasárnap , Aguszta

Élelmiszergazdaság

2020. február 26. szerda • 15:10

Ehető kávés pohár lehet az új innováció?

Új-Zéland nemzeti légitársasága a fedélzeti hulladék csökkentése érdekében új, ehető kávés poharakkal kísérletezik, írja a CNN.

Bár a vállalat eddig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra – például mind a gépeiken, mind csatolt létesítményeiben biológiailag lebomló poharakban kínálta az italokat – most egy még felelősebb verzióval próbálkozik - írja a Magyar Konyha.

fotó: pxhere.com

Az Air New Zealand ebben egy kiwi családi vállalkozás, a Twiice segítségét kérte, amelynek fő profilja olyan növényi alapú poharak gyártása, amelyek teljes mértékben elfogyaszthatóak, ráadásul finomak is. Úgy tudni, hogy a járatokon most bevezetésre kerülő poharak vaníliás ízesítést kaptak, és garantáltan, olvadás nélkül ellenállnak a beletöltött forró italoknak.

A légitársaság képviselője, Niki Chave elmondta, hogy az Air New Zealand gépein évente mintegy 8 millió pohár fogy, amelyeket hamarosan teljesen felválthatnak a Twiice termékei.

A tesztidőszak sikeres volt: az utasok szerint az ehető poharak kifejezetten finomak. A vállalat híresen ügyel a környezetre, idén júliustól például a szószaikat és önteteiket kínálják újrahasznosítható tálkákban az egyenként csomagolt műanyagdobozkák helyett.

Ugyan a mostani poharak a két cég egyszeri együttműködésének eredményei, a kedvező reakciókat látva elképzelhető, hogy a jövőben további közös projektek is születhetnek.

Jamie Cashmore, a Twiice társalapítója megerősítette, hogy már dolgoznak is egy kibővített termékcsaládon, amelyben a poharak mellett ehető tányérok és evőeszközök is helyet kapnak.

agrotrend.hu / storeinsider.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.