2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Élelmiszergazdaság

2021. március 28. vasárnap • 14:41

Elmozdult a minőségi sonka felé a kereslet, áremelkedés még nincs

Egyelőre nem befolyásolja a húsvéti sonka árát az előállítási költségek jelentős emelkedése.

A kereslet ráadásul a minőségi, hosszan érlelt termékek irányába mozdult el – közölte a Pápai Hús Kft. A húsüzem tapasztalatai azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi láncok és a fogyasztók előrendelései nem tükrözik a járvány okozta válságot. A kereskedelmi láncok a 2020-ashoz képest kilenc százalékkal több sonkát rendeltek - írja a Magyar Nemzet.

Fotó: wikimedia

Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője szerint kedvező fejlemény az is, hogy a növekmény legnagyobb részét a minőségi, hosszú érlelésű termékek adják, ami azt mutatja, hogy a kereskedők ezekből a sonkákból várják a legnagyobb forgalomemelkedést.

A vásárlók által keresett termékek köre meglehetősen széles: a hagyományosnak tekinthető, hosszú hetekig érlelt füstölt comb és lapocka mellett az utóbbi években népszerű lett a tarja és más húsrészek is. Sokan keresik már a ­prémium kategóriás szeletelt készítményeket, az alacsonyabb árkategóriából vásárlók pedig a gyors érlelésű termékek közül választhatnak. Az elmúlt években sokat javult a hazai termékek minősége.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.