2020.09.20., vasárnap , Friderika

Élelmiszergazdaság

2019. augusztus 22. csütörtök • 14:15

Fertőzött lehet a Spanyolországból érkező karaj

Nemzetközi egészségügyi riasztást rendelt el a közelmúltbeli lisztériás disznóhúsok miatt Spanyolország, tájékoztat az AP és a TheLocal.es spanyol hírportál.

Nagyjából egy hét alatt 150 ember fertőződött meg, köztük több mint egy tucat terhes asszony, egy idős nő pedig hétfőn meg is halt a szennyezett hústól. Valószínűleg ez Spanyolország valaha volt legnagyobb hasonló fertőzése - írja az index.hu.

A spanyol La Mechá termékek nagy mennyiségben fertőzőttek meg lisztériával - fotó: pixabay.com

María Luisa Carcedo egészségügyi miniszter csütörtökön be is jelentette, hogy riasztották az Európai Uniót és a WHO-t is a történtek miatt, mivel turisták is ugyanúgy megfertőződhettek. 

A gond a "La Mechá" márkájú termékekkel volt, egészen pontosan az andalúz töpörtyűvel, a jerezi karajjal, a paprikás karajjal és a házi paprikás karajjal az Eldiario.es szerint. 

A hatóságok úgy gondolják, hogy Madridba és Andalúziába jutottak el a termékek.  Az érintett sevillai Magrudis cég felelős üzemét már bezárták. 

A hasonló gondok nálunk sem ismeretlenek, tavaly egy bajai cég termékei szerte Európában 9 halálos áldozatot követeltek. Nálunk a gyártó viszont nem hibázott a hatóságok szerint.

agrotrend.hu / index.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.