Élelmiszergazdaság

Piac

Finomabb túrórudi készül Marcaliban

Kétéves fejlesztés zárult le a Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében, amelyet teljes egészében önerőből valósítottak meg mintegy 300 millió forint értékben. Ennek eredményeként a túrórudikat mostantól bevonómassza helyett valódi csokival készítik.

Traszkovics Zsolt élelmiszeripari mérnök elmondta: a valódi csokoládé használata miatt új temperáló és keverő berendezésre, valamint dekristályosítóra volt szükség. A gyár területén raktározási, hűtési, csomagolási kapacitások bővítése is történt, tartályok és csőszerelvények képezték még a beruházás részét az új technológiai igényekhez igazodva. A száz embernek munkát adó marcali üzem a beruházás eredményeként akár 1500 tonna étcsokis termék előállítására is képes.


Forrás: Marcali Portál

agrotrend.hu / Sonline

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés