2022.10.03., hétfő , Helga

Élelmiszergazdaság

2022. augusztus 16. kedd • 14:47

Fókuszban a GLOBALG.A.P., az integrált mezőgazdasági termelési rendszerek tanúsítása a Control Union Hungária Kft. által

Folytassuk a Control Union Hungária Kft. kollégáival készített videó sorozatunkat a cégcsoport tanúsítási szolgáltatásaival. A 13. epizódban Dr. Pap Zoltán a cég tanúsítója és vezető auditora osztja meg további gondolatait a GlobalG.A.P minőségirányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban.

Bemutatja milyen módon segíti a cég a megbízóikat annak érdekében, hogy a kialakításra kerülő minőségirányítási struktúra a későbbiekben sikeresen legyen tanúsítva. Illetve milyen piaci és üzleti előnyt jelenthet a tanúsított rendszer megléte a partnereik számára. (Ebben a témában Zoltánnal készített korábbi interjú interjú itt tekinthető meg)

13. Control Union Dr. Pap Zoltán from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

A Control Union Hungária Kft. a kezdeti lépésektől folyamatosan támogatja és segíti a termelőket a sikeres tanúsítás megszerzése érdekében.  A partner megkeresése után pontosan felmérik az ügyfelek igényeit és olyan szakmai tanácsokat adnak, melyek alapján az ügyfél saját maga döntheti el, hogy a tanúsítás megszerzésébe és fenntartásába befektetett erőforrások milyen módon térülnek meg, illetve ennek a tanúsításnak megléte (vagy hiánya), milyen piaci előnyt (vagy hátrányt) jelent számára.  A rendszer megszerzése önkéntes alapon működik, jogszabályi kötelezettség nem vonatkozik rá. Jellemzően beszállítói kötelezettségként a vevők (pl. kereskedelmi láncok) írják elő a tanúsítás meglétét, ezzel is biztosítva, hogy csak olyan alapanyag, késztermék kerülhessen beszállításra az értékesítési folyamatba, amely nem veszélyezteti a fogyasztók biztonságát, az adott kereskedelmi hálózat hírnevét. Felmerülő probléma esetén pedig megfelelő módon legyen beazonosítható a nem megfelelő teljesítést okozó fél. (Szélsőséges esetben akár egy hatósági ellenőrzés során is segítheti a tanúsított cég pozícióját a GlobalG.A.P megléte.) A tanúsított rendszer megléte mind a beszállító, mint pedig a vevő részére presztízs értékű, a kölcsönös bizalom alapját jelenti. Ezen túlmenően nem csak a szerződött partnerek között, de a fogyasztók és végfelhasználók irányába is a bizalmat erősíti, a versenyképességet növeli.

A Control Union Hungária Kft. ügyfélköre ebben a szegmensben is bővül, munkájukra az ügyfelek folyamatos megtartása és az ügyfelek lojalitása a jellemző, ami jó értékmérője a profin és versenyképesen elvégzett munkájuknak.  Zoltán a vele készített interjúban külön kiemelte, hogy a Control Union Hungária Kft.  GlobalG.A.P tanúsítási folyamata idehaza magyar nyelven történik, amely nagyban megkönnyíti az ügymenetek lebonyolítását.  

A Control Union Cégcsoport globálisan közel 300 különböző rendszert tanúsít és ezek köre folyamatosan bővül. Az érdeklődök a mellékelt linken kaphatnak részletes leírást: https://certifications.controlunion.com/en/certification-programs/certification-programs, illetve a lenti elérhetőségeken a kollégák közvetlenül is megkereshetők, akár egyéni tanúsítási programok kidolgozásával kapcsolatban is.

 

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Dr. Pap Zoltán - GLOBALG.A.P tanúsító, vezető auditor
+36 70 905 3950
zpap@controlunion.com

Tanúsítási üzletág – 1148 Budapest, Kalapács u. 19/A
+36 30 201 5775
tanusitas@controlunion.com

Kutas Attila – üzletfejlesztési igazgató
+36 30 981 7941
akutas@controlunion.com

Központi iroda – 1146 Budapest, Hungária krt. 140–144.
+36 30 626 9197
hungaryoffice@controlunion.com

Akkreditált laboratórium – 2400 Dunaújváros, Magyar út 106/B
+36 30 545 2629
labhungary@controlunion.com

(X)

               

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.