Élelmiszergazdaság
Piac
Folytatódik a Tanuljunk együtt! programsorozat
A NAK sorozatának következő témája a vörösáru-gyártással fog foglalkozni.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata tovább folytatódik: októberben a vörösáru-gyártás témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok – olvasható a szervezet oldalán.
fotó: Pixabay
A kamara feladatának tekinti, hogy tevékenységével segítse tagjait piaci helyzetük erõsödésében.
Ennek a folyamatnak is része a vörösáru-gyártás szakmai ismereteinek átadása.
A kezdõ csoport résztvevõi megismerhetik például
- a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait,
- a vörösáruk fajtáit, a gyártástechnológia fõbb lépéseit
a haladó csoportban ezeken túlmenõen
- a gyártás élelmiszerkönyvi vonatkozásait,
- a higiéniai- és minõséget befolyásoló tényezõket ismerhetik meg.
Az elméleti elõadásokon túl mindkét csoportban a gyakorlatban is lehetõség nyílik a különbözõ virslik gyártásának elõkészítésére, hõkezelésére, valamint érzékszervi bírálatára.
A szakmai napok 2018. október 17-én és 18-án, az elõképzettségnek megfelelõen kezdõ- és haladó csoportokban indulnak, 1-1 napos rendezvény keretében. A program helyszíne a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hûtõ-és Állatitermék Technológiai Tanszék budapesti tanüzeme lesz.
A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
További információt a NAK oldalán találhatnak.
agrotrend.hu / NAK