2019.11.19., kedd , Erzsébet

Élelmiszergazdaság

2018. szeptember 21. péntek • 15:52

Folytatódik a Tanuljunk együtt! programsorozat

A NAK sorozatának következő témája a vörösáru-gyártással fog foglalkozni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata tovább folytatódik: októberben a vörösáru-gyártás témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok - olvasható a szervezet oldalán.


fotó: Pixabay

A kamara feladatának tekinti, hogy tevékenységével segítse tagjait piaci helyzetük erősödésében.

Ennek a folyamatnak is része a vörösáru-gyártás szakmai ismereteinek átadása.

A kezdő csoport résztvevői megismerhetik például

  • a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait,
  • a vörösáruk fajtáit, a gyártástechnológia főbb lépéseit

a haladó csoportban ezeken túlmenően

  • a gyártás élelmiszerkönyvi vonatkozásait,
  • a higiéniai- és minőséget befolyásoló tényezőket ismerhetik meg.

Az elméleti előadásokon túl mindkét csoportban a gyakorlatban is lehetőség nyílik a különböző virslik gyártásának előkészítésére, hőkezelésére, valamint érzékszervi bírálatára.

A szakmai napok 2018. október 17-én és 18-án, az előképzettségnek megfelelően kezdő- és haladó csoportokban indulnak, 1-1 napos rendezvény keretében. A program helyszíne a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő-és Állatitermék Technológiai Tanszék budapesti tanüzeme lesz.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További információt a NAK oldalán találhatnak.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.