2020.10.01., csütörtök , Malvin

Élelmiszergazdaság

2020. január 25. szombat • 13:51

Globálisan csökkenhet a sertéshús termelése

Az olyan afrikai sertéspestis-vírus által érintett régiókban, mint Ázsia, Kelet-Európa és Afrika, várhatóan csökkentik a termelést.

A globális sertéstermelés várhatóan újabb, egymást követő évben csökken majd az ázsiai, afrikai és európai ASP-kitörések miatt, ez a csökkenés az USDA szakértői szerint az idén 9 százalékos lesz.

fotó: pixabay.com

Az előrejelzés mintegy 4 százalékkal felfelé módosította a kínai sertéshús termelést, mivel a termelők nagyobb vágósúllyal küldik az állataikat a profitmaximalizálás érdekében.

Ennek ellenére a tavaly regisztrált kínai sertésállomány 41 százalékos csökkenése egyértelműen befolyásolja a 2020-as termelési szintet, amely várhatóan 23 százalékkal csökken 2019-hez képest.

A Fülöp-szigeteken a sertéstermelés várhatóan 10 százalékkal csökken a tavalyi adatokhoz képest, mivel szeptember óta az országot több ASO-kitörés sújtotta.

Ezzel szemben Brazíliában (+ 5%), az Egyesült Államokban (+ 4%), az EU-ban (+1%) és Kanadában várhatóan növekedni fog a termelés, mivel ők a kínai sertéshús piac fő beszállítói.

A kínai sertésimport így várhatóan eléri a 3,7 millió tonnát, ami 42%-kal több, mint 2019-ben.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.