Élelmiszergazdaság

Piac

Húsbolt a varroda mellett

Az újszentiváni hentes, Csikós Ferenc, a Sikk Kft. tulajdonosa vette át a múlt év végén megrendezett Presztízs-gálán Az év kisvállalkozója címet. Csikós Ferenc nemcsak húsboltot visz, hanem maga vágja a sertést és dolgozza fel a húsát.

– Másodszorra nyitottam Újszentivánon húsboltot, az elsőt 25 évvel ezelőtt – vágott bele vállalkozása történetébe Csikós Ferenc, a Sikk Kft. tulajdonosa. – Mivel akkor még nem vághattam saját magam, a bolt nem tudott megállni a lábán, alig 4 évet élt meg. Utána a feleségem újszentiváni varrodájában az áruszállításban, ügyintézésben vettem részt egészen 2013 első negyedévéig. Akkor határoztam el, hogy újra húsboltot nyitok: az Unió ugyanis engedélyezte, hogy bent a faluban is lehet „vágópontot" működtetni. Talán sokaknak furcsa a Sikk Kft. elnevezés, a céget ugyanis a varrodára, valamint a szegedi esküvőiruha-szalonunkra alapítottuk. Meghagytuk a nevét, és mindössze egy új tevékenységgel bővítettük a profilját.

A bolt közvetlenül a varroda mellett található a faluban, itt vágják a sertést is, valamint készítenek kolbászt a húsából. Azt tervezik, hogy a varrodát hamarosan Szegedre költöztetik, hogy a mini „Pick-üzem" tovább terjeszkedhessen. – írja a delmagyar.hu.

– A falubeliek, akik korábban Szegeden vásároltak, hamar rákaptak az üzletre – folytatta Csikós Ferenc –, és ma már megfordult a trend: a városból, valamint a környékbeli településekről járnak ki hozzánk. A hír gyorsan terjedt, sokat köszönhetek Az év kisvállalkozója Presztízs díjnak.

– Pénteken és szombaton van csúcsforgalom, az áru mindig friss, amit reggel levágunk, azt egy-két óra múlva már árulom is. A tavalyi árakon dolgozom, ráadásul olcsóbban, mint az üzletek, hiszen a saját vágással pár szem kimarad a láncból. Egész életemben ez volt a vágyam, hogy az eredeti szakmámban dolgozhassak, most megvalósult – mondta Csikós Ferenc.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés