2022.06.25., szombat , Vilmos

Élelmiszergazdaság

2020. szeptember 30. szerda • 08:28

Húsmentes hús forgalmazása mellett kötelezte el magát a Tesco

A Tesco az első olyan brit kiskereskedelmi lánc, amely eladási célt tűz ki a növényi húsokra. A vállalat ugyanis egyre szélesebb körben szeretne húsmentes alternatívákat kínálni a fogyasztói számára.

A legnagyobb brit szupermarketnek számító Tesco elkötelezte magát a növényi húsok mellett, és öt éven belül 300 százalékkal szeretné növelni ezek eladásait az üzleteiben – írja a The Guardian.A TESCO EMELLETT KÖZÖLTE, A LEGNÉPSZERŰBB HÚSMENTES ALTERNATÍVÁI IRÁNT CSAK AZ ELMÚLT ÉVBEN MAJDNEM 50 SZÁZALÉKKAL NŐTT A KERESLET.A vállalat ezen felbuzdulva tovább szeretné növelni a kínálatát, fokozva ezzel az eladásait is.

fotó: pxhere.com

A Tesco átfogó célja az, hogy szélesebb körben vezessen be fenntarthatósági változtatásokat a modelljlben, együttműködve a World Wide Fund for Nature-rel (WWF), amely a cég jótékonysági partnere. Végső soron a társaság szeretné megfelezni egy átlagos brit fogyasztói kosár környezeti lábnyomát - írja az origo.hu.

Mindez pedig beleillik abba a globális trendbe, amely egyre nagyobb üzleti lehetőséget biztosít a növényi húsokban utazó cégek számára. Az olyan amerikai óriások, mint az Impossible Burger és a Beyond Meat által dominált növényi hús piac mérete idén már 4,1 milliárd font lehet, szemben a 2015-ös 2,9 milliárd fonttal.

A TESCO EGYÉBKÉNT 2018 JANUÁRJÁBAN AZ ELSŐ OLYAN BRIT KISKERESKEDELMI CÉG VOLT, AMELY BEINDÍTOTTA A SAJÁTMÁRKÁS NÖVÉNYI HÚSHELYETTESÍTŐJÉT, WICKED KITCHEN NÉVEN.Ez eredetileg 20 növényi alapú hústerméket, szendvicseket és salátákat foglalt magában. A mostani terjeszkedés viszont jelentősen megnövelné a kínálatot és elérhetővé tenné a termékeket minden üzletben.

Nem a Tesco azonban az egyetlen brit társaság, amely lehetőséget lát a növényi húsokban. A leedsi székhelyű Meatless Farm nevű startup például 24 millió fontot szerzett a befektetőktől, hogy fokozhassa a terjeszkedését nemcsak Nagy-Britanniában, de egész Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában is.

agrotrend.hu / origo.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.