2021.09.27., hétfő , Adalbert

Élelmiszergazdaság

2021. augusztus 05. csütörtök • 11:04

Idén a hús nélküli ételek a Balaton sztárjai

Ezúttal is rendkívül tudatosan készültek a balatoni vendéglátósok az Év strandétele versenyre, amelynek alapvető célja 2015 óta változatlanul a strandbüfék minőségi versengésének erősítése – hangzott el szerdán délután a fövenyesi Kalóz bisztróban tartott díjkiosztó ceremónián.

A Balatoni Kör által szervezett verseny döntőjébe hét étel került, ezek közül választotta ki a gasztronómiai szakemberekből álló zsűri győztesként a balatonfenyvesi Konyhám bisztró répa-dog nevű, könnyen emészthető büféételét. Az aranyérmes, 1690 forintra árazott, egészséges strandétel a rusztikus morzsában kisütött bébirépa könnyen elkészíthető, igazi nyári sláger lehet a balatoni büfékínálatában a díjátadón elmondottak alapján - írja a Magyar Nemzet.

fotó: wikimedia

Az Év felfedezettje pedig a vegán bundás kenyerével a világosi Tarrow bisztró lett. Az avokádóval, savanyított lila hagymás, zöldfűszeres körettel készült, és 2350 forintért kínált vegán bundás kenyér elkészítéséhez tojást, csicseriborsót, lisztet, mandulatejet és fekete sót használt fel a Kalóz bisztró séfje.

Négy éve a füstölt uszonyosból készült Pulled Ponty, 2018-ban a Gofcsi (gofrisütőben kisütött tócsni), 2019-ben a Kovászosuborka-leves, a múlt évben a Balatoros (újraértelmezett disznótoros) lett az Év strandétele. Mint azt már sokan tudják – és erősítik meg az ítészek döntését – 2021 legjobb balatoni fagyija, a karamellizált mandulával és almával készült Mézesem nevű nyalánkságot a balatonmáriafürdői Florida fagylaltozóban mérik.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.