2020.08.05., szerda , Krisztina

Élelmiszergazdaság

2019. december 05. csütörtök • 15:18

Igazi karácsonyi kuriózum a kelbimbóból készült ketchup

A világon kevés megosztóbb ízvilágú zöldség létezik, mint a kelbimbó, és így nehezen érthető, hogy az angol nyelvterületek némelyikén miért vált a karácsonyi vacsora elidegeníthetetlen kiegészítőjévé. További rejtély, hogy ha a termény az ünnepi menübe már valahogyan befészkelte magát, hogy tudta elérni, hogy még ketchupot is csináljanak belőle.

Akárhogyis van, a mártás már megszületett, és egy Sauce Shop nevű brit cég, illetve az Amazon kezeinek közös munkáját dicséri, ha ez így értelmes - írja a storeinsider.hu.

fotó: pixabay.com

Minden palack szerecsendióval, fahéjjal és szegfűszeggel megbolondított, 15 kelbimbóból készült szószt tartalmaz, s mint ilyen, kész C-vitaminbomba.

Pam Digva, a Sauce Shop társalapítója azt mondta: „Csodálatos kihívás volt a gyakran félreértett kelbimbó természetesen édes, diószerű ízét előcsalogatni, és a szószra nagyon büszkék vagyunk.”

A készítmény a vegán és a vegetáriánus étrenddel egyaránt kompatibilis, és december 2. óta már meg is lehet vásárolni. Sajnos (szerencsére?) csak a karácsonyi időszakban lehet hozzájutni a termékhez.

A gasztronómiában a kelbimbó egyébként kétségkívül a virágkorát éli, amit például a kelbimbós gin puszta létezése is hitelesen tükröz.

agrotrend.hu / storeinsider.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.