Élelmiszergazdaság
Piac
Ismerjék meg a tejtermékek előállításának rejtelmeit!
Igényekre szabott tematikával indulnak a tejipari gyakorlati napok.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt!” elnevezésű program keretében tejipari gyakorlati napokat szervez tagjai számára, akik a tavaszi félévben három különböző témában vehetnek részt a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetnél megrendezésre kerülő ingyenes szakmai eseményeken – olvasható a Kamara honlapján.
Újragondolták a 2019-es programsorozat tematikáját – illusztráció: Pixabay
Az eddig megrendezett eseményeknek megfelelően továbbra is cél a lényeges elméleti alapokon túl a lehető legtöbb gyakorlati ismeret átadása az adott termékkel vagy termékkörrel kapcsolatban.
Az idei tematikák összeállításánál a programbővítésre is figyelmet fordítottak,
ami által a most jelentkezők mellett a programokon már számos újdonsággal találkozhatnak a NAK-tagok. A tavaszi félévre meghirdetett tejipari gyakorlati napokon a résztvevők az oltós alvasztású sajtok és a savas alvasztású tejtermékek előállításával ismerkedhetnek meg:
- 2019. április 3-4. – Oltós alvasztású sajtok készítése (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt
- 2019. április 24-25. – Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák (haladó csoport) – regisztráció itt, meghívó itt
- 2019. május 15-16. – Savas és vegyes alvasztású friss sajt készítése (haladó csoport) – regisztráció itt, meghívó itt
A rendezvények továbbra is a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben lesznek, amelyeken a részvétel – rendezett kamarai tagság mellett – ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
agrotrend.hu