2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Élelmiszergazdaság

2022. szeptember 06. kedd • 07:26

ISO 17025/GAFTA/FOSFA/GMP+, avagy a Control Union Hungária Kft. laboratóriuma az akkreditációs rendszerek bűvkörében

A Control Union Hungária Kft.-vel készített videó sorozatunk számos epizódjában találkozhattak nézőink a cég magyarországi akkreditált laboratóriumi szolgáltatásainak bemutatásával. Tapasztaltuk, hogy a korábbi kisfilmekben interjút adó kollégák cégen belül betöltött pozíciójától és munkakörétől függetlenül, a laboratóriumról mindenki nagy elismeréssel és lelkesedéssel nyilatkozott. Nem véletlenül! Sorozatunk mostani 15. epizódjában inkább csak az analitikai munkafolyamatok sokszínűségét és összetettségét szeretnénk közvetíteni az érdeklődőknek az elkészített kisfilmen keresztül.

Egy vizsgáló laboratórium akkreditált státuszának megszerzése mindig fordulópontot jelent az adott cég életében. Az akkreditált státusz megszerzéséhez, folyamatos fenntartásához, évről évre történő megújításához rengeteg erőfeszítésre, szakmai hozzáértésre, humán és anyagi befektetésre van szükség. A jelenlegi gazdasági környezetben ez komoly kihívást jelent különösen, hogy az akkreditáció követelményrendszere független a környezeti feltételektől. Az adott rendszer előírásainak, szakmai követelményeinek, valamint a minőségügyi kézikönyvben megfogalmazott protokollnak minden esetben meg kell felelni.

A különböző szakmai szervezetek, hatóságok beleértve a Nemzeti Akkreditáló Hatóságot (NAH) is, folyamatosan ellenőrzik a jártasságot. Az egyik forgatási szünetben Kutas Attila, a cég üzletfejlesztési igazgatója egy mindennapi hasonlatot hozott fel, melyet még Dr. Sasvári Gyula kollégájától hallott vagy 20-25 évvel ezelőtt: „ha egy vasútvonalon csak egyetlen szerelvény halad el az adott héten, akkor is ki kell építeni a minimális és biztonságos infrastruktúrát, a kihasználtságtól függetlenül”. Ha csak egyetlen akkreditált analízist végeznének az adott paraméterre vonatkozóan a laboratóriumban, akkor is meg kell felelni a rendszer követelményeinek.

15._Control_Union_dunaújvárosi_laboratórium from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

Ezeknek a követelményeknek a Control Union Hungária Kft. dunaújvárosi laboratóriuma megfelel, jártasságáról és szakmai hozzáértéséről folyamatosan sikeres tanúbizonyságot tesz. Az akkreditált státuszok a különböző szervezetek honlapjain bármikor ellenőrizhetők:

 

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Kutas Attila – üzletfejlesztési igazgató
+36 30 981 7941
akutas@controlunion.com

Tanúsítási üzletág – 1148 Budapest, Kalapács u. 19/A
+36 30 201 5775
tanusitas@controlunion.com

Központi iroda – 1146 Budapest, Hungária krt. 140–144.
+36 30 626 9197
hungaryoffice@controlunion.com

Akkreditált laboratórium – 2400 Dunaújváros, Magyar út 106/B
+36 30 545 2629
labhungary@controlunion.com

(X)

 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.