2019.08.20., kedd , István

Élelmiszergazdaság

2019. április 01. hétfő • 11:52

Kedvezményesen jelentkezhetnek a kiállítók az OMÉK-ra

Április végéig vásárolhatnak kedvezményes kiállítói helyet az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeri Kiállítás és Vásárra (OMÉK) jelentkezők.

Az eseménynek 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO ad helyet. A vásárt szervező Agrármarketing Centrum (AMC) szerint az árengedmény meghosszabbítása számos potenciális kiállító számára teheti elérhetőbbé a vásáron történő megjelenést - közölte a szervezet.


Az OMÉK kiemelt célja, hogy a kiállítás Kelet-Közép-Európa meghatározó eseménye legyen - fotó: agrotrend.hu

Professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd az idén élelmiszeriparra fókuszáló OMÉK-ot, hiszen a kiállítás középpontjában

  • a jó minőségű,
  • egészséges,
  • fenntartható,
  • GMO-mentes élelmiszerek lesznek majd.

A korábbi évekhez képest újszerűbb és programdúsabb eseményt kapnak a látogatók, a kor kihívásaira reflektáló szakmai programokkal, az agrár- és élelmiszerinnovációk legújabb vívmányainak felvonultatásával.

Hansúlyozottan jelenik meg az élelmiszer- és agrárdigitalizáció is, mert a magyar mezőgazdaság jövedelemtermelő képességének hosszú távú megőrzéséhez és megerősítéséhez a jövőben nagy szükség lesz a digitálisan is képzett munkaerőre. A szervezők egyik legfontosabb célja, hogy az agrárpályát a fiatalok számára is vonzóvá tegyék.

A 79. OMÉK-on helyet kap többek között egy élménygazdaság, de élelmiszerinnovációs pályázatot is meghirdetnek majd.

A kiállítás ugyanakkor megtartja közönségvásár jellegét, így az évek óta népszerű családi és szórakoztató programok - például koncertek, előadások, gyermeksziget - is várja majd a látogatókat. A szervezők szerint minden adott lesz ahhoz, hogy az OMÉK nemzetközi értelemben véve is meghatározó, exportkivitelünket is támogató Közép-Európai kiállítássá nője ki magát.

A 79. OMÉK szervezői az őstermelők, kistermelők, kis- és középvállalkozások mellett számítanak a nagyobb élelmiszeripari cégek jelentkezésére is.

A 2019. április 30-ig szóló 10 %-os, early bird kedvezményes jelentkezési lehetőség mindannyiuk számára elérhető.

A jelentkezési lapokat ide kattintva tölthetik le, ahol a jelentkezés feltételeit és minden szükséges információt megtalálhatnak. A rendezvény honlapját érdemes rendszeresen látogatni, mert a vásárral kapcsolatos legfrissebb információkat és a programokat is ezen a felületen, illetve a Facebookon osztják majd meg a szervezők.

A rendezvény sajtótájékoztatóján készült videónkat itt tekintheti meg.

agrotrend.hu / AMC

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.