2022.05.18., szerda , Erik, Alexandra

Élelmiszergazdaság

2020. július 03. péntek • 15:08

Kevesebb a cukor a gyerekeknek szánt tejtermékekben

2016 és 2019 között a tejipar csökkentette a gyermekek számára készült joghurt és túrókészítmények energia- és cukortartalmát. Ezt a Tejipari Szövetség jelentette be.

A német szövetségi kormány csökkentési és innovációs stratégiájának részeként többek között az élelmiszerek cukortartalma is ellenőrzés alatt áll. A Max Rubner Intézet (MRI) által végzett termékfigyelés eredményei azt mutatják, hogy a tejipar előrelépést ért el azoknál a termékeknél, amelyek fogyasztóként elsősorban a gyermekeket célozzák meg - írja a TopAgrar.

Egyes tejtermékek megjelenésük miatt különösen a gyermekek számára vonzóak. Ezeknek a termékeknek a cukortartalma átlagosan csökkent. (Képforrás: top agrar)

A 2016 és 2019 közötti időszakban a gyermekek ízlésvilágának megfelelő dizájnnal készített joghurtokban a cukortartalom 20, a túró alapú termékekben pedig körülbelül 18 százalékkal csökkent. A joghurt energiatartalma 22 %-kal, a túrókészítményeké pedig 9 %-kal csökkent. Ezenkívül a gyermekeket célzó joghurt és túrókészítmények cukortartalma alacsonyabb, mint a nem gyermekeket megszólító dizájnnal rendelkező hasonló termékek cukortartalma.

agrotrend.hu / TopAgrar

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.