2021.05.13., csütörtök , Szervác, Imola

Élelmiszergazdaság

2018. szeptember 14. péntek • 11:49

Kiváló a hazai élelmiszerek minősége

Magyarországon a vásárlók 75%-a az ár alapján választja meg a termékeket.

A magyar élelmiszer kiváló minőségéről beszélt Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a XIII. Coop Rally szakmai rendezvény csütörtök esti zárónapján és eredményhirdetésén Siófokon.


Bognár Lajos: a vásárlók 75%-a az ár alapján választ termékeket - fotó: AM

A helyettes államtitkár elmondta, a Coop Rally megmutatta, nem elég előállítani a kiváló minőségű élelmiszereket, hírt is kell adni róluk. Ebben a munkában az AM és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is partner kíván lenni - tette hozzá.

- Szeretnénk elérni, hogy a jövőben minél inkább a minőség alapján döntsenek, egyre több jó minőségű, egészséges magyar élelmiszert vásárolva, és ezzel erősítve a nemzetgazdaságot is

- fogalmazott.

Pekó László, a COOP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a Coop Rallyt a magyar élelmiszerek népszerűsítésére és a partnerek tevékenységének megismertetésére szervezik.

A 2018-as rallyn közel 100 élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és médiacég csapata több mint 105 autóval Nyugat-Magyarország 6 meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint két Coop tagvállalathoz látogatott el.

A verseny győztese a Metsa Tissue Hungary Kft. csapata lett.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.