Hírek
Lágyítószert találtak a chiliolajban
A termék fedelének lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhatott ki.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF-on keresztül értesült arról, hogy a holland hatóság határérték feletti lágyítószert, úgynevezett epoxidált szójaolajat (ESBO) mutatott ki kínai, csirke ízesítésű, tofus, chiliolajban – közölte a Nébih.
A termék Hollandián keresztül több mint 15 uniós országba jutott el, köztük Magyarországra is – fotó: Nébih
A termék adatai:
- A termék neve: Csirke ízesítésű, tofus chiliolaj
(Chicken Flavour Chili Oil with Tofu) - Márka: Loa Gan Ma
- Kiszerelés: 280 g, üveges kiszerelés
- Tételszámok: 2019.12.25, 10015030
- Minőség-megőrzési idő: 25.12.2019
- RASFF referenciaszám: 2019.0586
Az epoxidált szójaolaj (ESBO) olyan lágyítószer, amely
a termék fedelének tökéletes lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhat ki, és ezzel belekerülhet az élelmiszerbe.
A termék rövid távú fogyasztása nem okoz kockázatot, azonban elővigyázatosságból érdemes nem elfogyasztani a terméket!
agrotrend.hu