Hírek

Lágyítószert találtak a chiliolajban

A termék fedelének lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhatott ki.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF-on keresztül értesült arról, hogy a holland hatóság határérték feletti lágyítószert, úgynevezett epoxidált szójaolajat (ESBO) mutatott ki kínai, csirke ízesítésű, tofus, chiliolajban – közölte a Nébih.


 A termék Hollandián keresztül több mint 15 uniós országba jutott el, köztük Magyarországra is – fotó: Nébih

A termék adatai:

  • A termék neve: Csirke ízesítésű, tofus chiliolaj
    (Chicken Flavour Chili Oil with Tofu)
  • Márka: Loa Gan Ma
  • Kiszerelés: 280 g, üveges kiszerelés
  • Tételszámok: 2019.12.25, 10015030
  • Minőség-megőrzési idő: 25.12.2019
  • RASFF referenciaszám: 2019.0586

Az epoxidált szójaolaj (ESBO) olyan lágyítószer, amely

a termék fedelének tökéletes lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhat ki, és ezzel belekerülhet az élelmiszerbe.

A termék rövid távú fogyasztása nem okoz kockázatot, azonban elővigyázatosságból érdemes nem elfogyasztani a terméket!

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés