2020.04.08., szerda , Dénes

Élelmiszergazdaság

2019. október 25. péntek • 14:06

Ma ünnepeljük a tészta világnapját

A pasta, vagyis a tészta az olaszok nemzeti ételének számít, azonban szerte a világon rajongás övezi. Nem csoda, hiszen tápláló és számos formában, ízvilágban elérhető és milliónyi változatban elkészíthető és zöldségekkel a világ számos pontján része az alapétrendnek.

Trendek jönnek és mennek, de a tészta  stabilan őrzi helyét a kedvencek között egészséges és megfizethető ételként. Egyszerű elkészíthetőségének, változatos felhasználhatóságának köszönhetően a konyhában kevésbé jártas fiatalabb korosztály képviselői is szívesen használják.Több híresség kedvenc étele, például Audrey Hepburn is majdnem minden nap evett tésztát - írja a storeinsider.hu.

A magyar tészta kiváló minőségű - fotó: pixabay.com

A magyarországi tésztafogyasztás jelenleg évi 6-7 kilogramm fejenként, csak összehasonlításképpen ez a tészta hazájának számító Olaszországban 28 kg! A hazai táplálkozási szokások és a magyar konyha jellegzetessége, hogy a tészta szinte minden étkezésben szerepel, levesbetétként és körettésztaként egyaránt megjelenik.

A Soós Tészta termékskálája a piac meghatározó szereplőjeként a tradicionális magyar konyha alapját képező tésztafajtáktól a modern olasz konyhában mindennap használatos tésztafajtákig terjed, de továbbra is a 8 tojásos levesbetét kategóriában a legerősebb.

A formátumok tekintetében továbbra is az alapformátumok vezetnek: csiga, boglyas cérna, eperlevél. 2019-ben a csuszatészta iránti érdeklődés nőtt meg a piacon.

A Soós Tészta számokban

  • 100%-ban magyar tulajdon
  • 38 éves múlt
  • több mint 50 munkatárs
  • éves szinten több mint 4 millió kg tészta

Az elmúlt években megfigyelhető tendencia, hogy a kereskedelmi márkák részaránya csökken a piacon és a fogyasztók egyre nagyobb arányban keresik a megbízható, jó minőségű márka termékeket.

2015 után immár második alkalommal Superbrands díjat nyert a Soós Tészta.

Ez a minősítés, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóinknak mindennapi választásaik során.

agrotrend.hu / storeinsider.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.