2019.07.18., csütörtök , Frigyes

Élelmiszergazdaság

2018. március 22. csütörtök • 13:02

Maga mögött hagyta a nehéz éveket a Sága

A Sága Foods Zrt. három milliárd forintot fordít beruházásra. Tavaly 9,2 milliárd forintra emelkedett a vállalat forgalma.

Három milliárd forintot fordít a következő három évben beruházásra a sárvári székhelyű Sága Foods Zrt., így például megújítja két sárvári üzemegységének egyikét és korszerűsíti a sonkatermékek előállítását - közölte a feldolgozott baromfitermékeket előállító élelmiszeripari cég.

fotó:saga.hu

A közlemény idézi Keleti Zsoltot, a vállalat vezérigazgatóját, aki szerint a Sága az elmúlt évek átalakítási folyamatainak köszönhetően erősödni tudott, és új tulajdonosának támogatásával a folyamatos termékfejlesztések mellett újra jelentős technológiai beruházásokba kezdhet.

A sárvári cég tulajdonosát, az angol Bernard Matthews csoportot 2016 őszén vásárolta meg az élelmiszer- és vendéglátóiparban érdekelt angol Boparan Holdings.

A vezérigazgató kiemelte, a Sága a folyamat az első lépéseként megújította hitelkeret-szerződését, amelyhez finanszírozó partnereként a CIB Bankot választotta. A korábbinál jóval kedvezőbb feltételek a vezérigazgató szerint azt bizonyítják, hogy a Sága maga mögött hagyta a nehéz éveket, és bankok ismét a baromfipiac meghatározó és stabil lábakon álló szereplőjeként tekintenek rá. Az új hitelmegállapodással a Sága jelentősen csökkenteni tudta a finanszírozási költségeit, miközben a forgóeszközhitel mellett jelentős szabadfelhasználású hitelkeret is rendelkezésére áll - tette hozzá.

Tájékoztatásuk szerint a vállalat forgalma a 2016-os 8,8 milliárd forintról tavaly 9,2 milliárd forintra emelkedett. A 312 dolgozót foglalkoztató társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki, amely 111 milliós növekedés az előző évi eredményhez képest.

agrotrend.hu / MTI

Árutőzsde
Nyersanyag-figyelő
Kőolaj-figyelő
Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség
Fókuszban
Az afrikai sertéspestis miatt az egekbe szökik a hús ára

Az afrikai sertéspestis miatt az egekbe szökik a hús ára

Tovább nőhet a sertéshús és a belőle készülő készítmények

Méhekre káros rovarirtót engedélyeztek

Méhekre káros rovarirtót engedélyeztek

A sulfoxaflor nevű, neonicotinoid alapú rovarirtót egyszer

SAATEN-UNION-hibridbúzák terméseredményei 2014-2018 között

SAATEN-UNION-hibridbúzák terméseredményei 2014-2018 között

A Magyar Kukorica Klub 2014 és 2018 júliusában öt-öt,

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.