Élelmiszergazdaság

Piac

Magyar mozzarellát exportálnak Olaszországba

Naponta tizenkét tonna mozzarella sajt készítésére képes üzemet épít közel ötmilliárd forintos ráfordítással a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. Bartusekpusztán.

Marczali Gábor a társaság vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással készülő sajtüzem naponta százezer liter tejet dolgoz fel a legkorszerűbb berendezésekkel. A gyárban 32 új munkahely jön létre – írja a hirado.hu.

A kiváló magyar termék külföldön kerül értékesítésre – fotó: pixabay.com

A szükséges tejmennyiség felét a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. saját termelése fedezi. Az elkészült mozzarellát az induláskor teljes egészében Olaszországba exportálják. A beruházáshoz a társaság 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap a projekt sikeres befejezése után.

A termék 10 és 100 grammos formában lakossági fogyasztásra alkalmas, illetve egy és háromkilós hasábokban nagyüzemi pizzakészítésre használható. A társaság vizsgálja annak lehetőségét is, hogy a későbbiekben saját sajtmárkával lép piacra – ismertette az ügyvezető.

A Komáromi Mezőgazdasági Zrt. száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalkozás. A társaság Csémen 1200 tejelő tehenet tart, Kisigmánd határában pedig szintén 1200 állatot számláló növendéktelepet üzemeltet.

Naponta közel 40 ezer liter tejet értékesítenek belföldi kereskedőkön keresztül Olaszországba. Tejhozamaik alapján a vállalkozás az ország tejgazdaságainak élvonalában található.

A vállalkozás saját dolgozóinak száma 110, valamint az állatoknak szükséges takarmány előállításával további 20-25 gazdálkodónak biztosítanak állandó értékesítési lehetőséget. A társaság éves árbevétele 2018-ban elérte a 2,5 milliárd forintot.

agrotrend.hu / hirado.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés