2023.06.03., szombat , Klotild

Élelmiszergazdaság

2023. március 23. csütörtök • 15:08

Már be lehet nevezni Magyarország első pálinkás bonbonversenyére

Az Év Pálinkás Bonbonja 2023 címmel országos versenyt rendez a Civilek az Egészségturizmusért és Kulturális Örökségünk Megóvásáért Alapítvány, ahol pálinkával készült kézműves bonbonokat és pálinkás édesipari termékeket mérnek össze.

2023. április 24-ig várják a versenyző kedvű jelentkezőket.


Fotó: Monica Christian Espinosa Nieto / Pixabay

A verseny a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként kerül megrendezésre. Célja a hungarikum magyar pálinka, mint nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése - írják a szervezők.

A benevezett termékekhez kizárólag a kereskedelmi célú pálinkafőzdék 2008. évi LXXIII.  számú Pálinkatörvénynek megfelelő, szabadforgalomba bocsátott (azaz zárjeggyel ellátott és adózott) termékei használhatóak fel.

Az érzékszervi zsűrizést 2023. április 27-én tartják meg, az eredményhirdetésre 2023. május 27-én kerül sor Gyulán, ünnepélyes díjátadó keretében, a lehető legnagyobb sajtónyilvánossággal. A díjátadón lehetőséget kívánunk biztosítani az aranyérmes termékek megismerésére és a szakmai tapasztalatcserére. 

Nevezési kategóriák és bővebb információ a Gyulai Pálinkafesztivál aloldalán található.

agrotrend.hu / NAK, Pető Krisztina

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.