2020.02.26., szerda , Géza,Vanda

Élelmiszergazdaság

2018. június 03. vasárnap • 09:05

Megnyitják kapuikat a hazai vegyszermentes farmok

2018. 06. 8-10 között kerül megrendezésre az OpenFarmDay, hazánk első olyan rendezvénye, ahol a városi családok közvetlenül találkozhatnak a vegyszermentes gazdálkodást folytató vidéki farmokkal.

Az esemény célja, hogy a jövő generációja megtapasztalja és megszeresse a vidéki családok áldozatos munkájának gyümölcsét, hiszen ez fogja meghatározni a felnőttkori fogyasztási szokásait, igényeit.

 

 fotó: Debreczenyi Balázs

 

Az eseményt szervező FoodHub azt tűzte zászlajára, hogy az olyan kisebb vidéki termelőknek, melyeknek nehézkes a budapesti beszállítás és értékesítés, segítsen az éttermekbe és városi családokhoz való eljutásban, biztosítva ezzel folyamatos bevételüket.

 

Városiak a farmon - Június 8-9-10.

Helyszín: Országos, minőségi alapanyagot előállító, vegyszermentes farmok.

 

A Városiak a farmon rendezvény lényege, hogy a eseményhez csatlakozott birtokok erre a 3 napra kitárják kapuikat a látogatók előtt. Színes programokkal, érdekességekkel várják az érdeklődőket, akik nem csak a farmok által előállított termékeket, de az ezek mögött álló munkafolyamatokba is bepillantást nyerhetnek.

 

A rendezvényhez csatlakozott farmok listája és címe a www.openfarmday.hu oldalon található meg.

 

Farmok a városban - Június 10. 10-22 h

Helyszín: Budapest XII. Csörsz utca 18. MOM Kultúrális Központ előtti tér

 

A Farmok a városban rendezvényén hazai termelők friss és feldolgozott finomságaikat hozzák el Budapestre június 10-én. Külön élményt jelent, hogy a termelők alapanyagait felhasználva több kerületi étterem ételkülönlegességgel várja a látogatókat 10-22 óra között a Csörsz utcában.

 

Az esemény a Budapest XII. kerület Hegyvidék Napok keretein belül kerül megrendezésre, mely rendezvény több éves hagyományra visszatekintő családoknak szóló kulturális és gasztronómiai esemény.

 

A rendezvényhez csatlakozott farmokról és éttermekről, valamint még több információról a www.openfarmday.hu oldalon lehet olvasni.

 

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.