2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Élelmiszergazdaság

2022. május 19. csütörtök • 20:35

Megvan a mesterterv: így működnének tovább az orosz McDonald's éttermei

A jelenlegi oroszországi licensztulajdonosnak, Alexander Govornak értékesítené a világ legnagyobb gyorsétteremlánca oroszországi üzletét.

A McDonald's több mint 30 éve volt jelen az orosz piacon, és az ottani mintegy 850 éttermének 84 százaléka tartozott a vállalathoz a franchise-éttermek mellett. Az orosz-ukrán háború folyományaként azonban az amerikai cég lett a legújabb azon nagyvállalatok sorában, ahol úgy döntöttek, hátat fordítanak az orosz piacnak.

Forrás: AFP

A vállalat most bejelentette, hogy üzletüket átadnák Alexander Govornak, aki 2015 óta a McDonald's franchise-partnere, és komoly szerepet vállalt abban is, hogy a mindenféle értelemben nehéz terepnek számító Szibériában is megvethesse lábát a hálózat. Govor 25 éttermet üzemeltet ott - írja a Reuters.

Az amerikai óriáscég nem hozta nyilvánosságra a tranzakció pénzügyi feltételeit, csupán annyit közöltek, hogy az ügyletet várhatóan a következő hetekben viszik végig, illetve zárják le. A megállapodás alapján az új tulajdonos kötelezettséget vállal arra, hogy a meglévő munkavállalókat legalább két évig, azonos feltételekkel foglalkoztatja.

További fontos része a megállapodásnak, hogy az éttermeknek új márkanév alatt kell majd üzemelniük.

A cég tavaly bevételének mintegy 9 százalékát, azaz 2 milliárd dollárt termelt meg Oroszországban és Ukrajnában.

agrotrend.hu / ORIGO

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.