Élelmiszergazdaság

Piac

Miért fogyasszunk magyar sárgadinnyét?

Kevés kalória és sok tápanyag van benne, ami tökéletes nyári gyümölccsé teszi.

A sárgadinnye Ázsiából származik, már az egyiptomiak és a rómaiak is előszeretettel fogyasztották. Nem is csoda, hiszen azon túl, hogy édes és finom, meglehetősen magas a víztartalma, így hozzájárul a megfelelő hidratáláshoz – írja az origo.hu.

Rendkívül egészséges és finom nyári gyümölcs a sárgadinnye – fotó: pixabay.com

Hogyan válasszunk sárgadinnyét?

Leginkább a súlya és az illata alapján. Fontos, hogy a héja ép és egészséges legyen, ha repedéseket vagy foltokat látunk rajta, akkor inkább válasszunk másikat. Tegyünk így akkor is, ha nyomásra puhának érezzük. 

Amennyiben az orrunkra hagyatkozunk, azt válasszuk, amelynek édes az illata. 

Hűtőben maximum öt napig tárolhatjuk, ha még nem vágtuk fel, viszont, ha már megkezdtük, akkor három napnál semmiképp se tovább.

Miért érdemes fogyasztani?

  1. Mivel káliumban gazdag gyümölcs, segít szabályozni a magas vérnyomást.
  2. A benne lévő A-vitamin megóvja a szem egészségét.
  3. Segíti a fogyást.
  4. Rosttartalma miatt képes szabályozni a vércukorszintet.
  5. C-vitamin-tartalmának köszönhetően hozzájárul az immunrendszer egészségéhez.
  6. A víz és a rost miatt székrekedés ellen is kiváló.
  7. Ellazítja az idegeket és az izmokat.
  8. Öregedésgátló tulajdonságai miatt a bőr ragyogóvá válik.
  9. Erősíti a hajat és a körmöket a benne lévő B-vitamin miatt.

Fogyasztható önmagában és…

A sárgadinnye is viszonylag sokoldalú, ezért számos módon beilleszthető az étrendbe. Csinálhatunk belőle szorbét, frissítő salátát, turmixot, összekeverhetjük joghurttal vagy más gyümölcsökkel, és lehet desszertek alapanyaga is. 

Ha begyújtjuk a grillt, akkor se feledkezzünk meg róla, hiszen grillezve is isteni, illetve finom, hűs leves vagy mártás, de akár lekvár és szörp is készülhet belőle.

agrotrend..hu / origo.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés