2019.12.15., vasárnap , Valér

Élelmiszergazdaság

2019. november 15. péntek • 13:10

Miért olyan egészséges a bivalyhús?

Magas fehérjetartalommal, kevés zsírral és rengeteg, a szervezetnek hasznos vitaminnal rendelkezik a bivaly húsa.

A bivaly a legjobban úszó állat, akár 60 másodpercig is a víz alatt tud maradni, 50%-kal erősebb, mint az ökör, a ló után a leggyorsabb, akár 60 km/h sebességgel is képes futni. Az idegenekkel szemben elég vad tud lenni, de a gondozójához rendkívül barátságos. Húsa ásványi anyagban és vitaminokban gazdag és az egyik legtisztább állat, hiszen amikor csak teheti fürdik - írja a bivalypark.com.

fotó: pixabay.com

  • Húsát a vörös húsok közé sorolják.

  • A vörös húsok közt az egyik legegészségesebb, mert kisebb az izmok közti zsírtartalom, alacsonyabb a kalória- és a koleszterintartalma.

  • Magasabb a fehérje, a vitamin és ásványi anyag tartalma a marhahúshoz képest.

agrotrend.hu / bivalypark.com

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.