2023.06.03., szombat , Klotild

Élelmiszergazdaság

2019. február 15. péntek • 12:30

Nagy lehetőség előtt a hazai élelmiszeripar és vízgazdálkodás

Egyre több magyar vállalat exportál a Fülöp-szigetekre, a tavalyi év első 11 hónapjában 74 %-kal nőtt a kivitel.

- Komoly lehetőséget jelent a magyar gazdaságnak és cégeknek a kapcsolatok szorosabbra fűzése Délkelet-Ázsiával - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.


Szijjártó Péter: Az export zászlóshajója az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás lehet - fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A tárcavezető Teodoro Locsin fülöp-szigeteki külügyminiszterrel tárgyalt, majd közös sajtótájékoztatójukon emlékeztetett: a magyar kormány pár éve belevágott a keleti nyitás politikájába, amelynek egyik fókusza Délkelet-Ázsia, hiszen ez a világ egyik leggyorsabban fejlődő régiója.

- A robbanásszerű gazdasági növekedés jelentős importigény-növekedéssel is jár, ami a magyar gazdaságnak és cégeknek komoly lehetőséget jelent

- mutatott rá.

Kifejtette: egyre több magyar vállalat exportál a Fülöp-szigetekre, a tavalyi év első 11 hónapjában 74 %-kal nőtt a kivitel. A cél a magyar cégeket további piaci részesedéshez segíteni, ezért összehívták az gazdasági vegyes bizottság első ülését.

Teodoro Locsin úgy látja, erősek a magyar-fülöp-szigeteki politikai és gazdasági kapcsolatok, és a gazdasági együttműködés fő területeinek a mezőgazdaságot és a vízgazdálkodást nevezte.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.