2022.01.26., szerda , Vanda, Paula

Élelmiszergazdaság

2018. június 20. szerda • 10:51

Ne fogyasszák el az üdítőt, ha vegyszeres szagot éreznek!

Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból. A laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

A fogyasztói bejelentések szerint a 1,5 literes kiszerelésű termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott, a problémát az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották

- közölte a Nébih.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a vállalkozás ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőség-megőrzési idejű tételeket.

A hatósági eljárás folyamatban van.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek. A közleményben kiemelték azt is:

ha a fogyasztók egy megvásárolt élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt

az ingyenesen hívható ZöldSzámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.