2022.06.30., csütörtök , Pál

Élelmiszergazdaság

2016. március 10. csütörtök • 11:30

Nielsen: 4 százalékkal nőtt az élelmiszer kiskereskedelem forgalma az utóbbi 12 hónapban

A legutóbbi vizsgált időszakban, 2015. február és 2016. január között az élelmiszer kiskereskedelem közel 1550 milliárd forint értékű forgalmat bonyolított le, 4 százalékkal nagyobbat, az előző hasonló időszakhoz képest - közölte a Nielsen piackutató.

A Nielsen kilencven élelmiszer kategóriát vizsgáló kiskereskedelmi indexe szerint lassult az élelmiszerek kiskereskedelmének növekedési üteme, ugyanis míg a vizsgált időszakban 4 százalékkal nőtt a forgalom, a tavalyelőtti hasonló időszakban 5 százalékos volt a forgalom növekedése.

Foto:123RF

A közlemény idézi Szűcs-Villányi Ágnest, a Nielsen osztályvezetőjét, aki a bolttípusok piaci pozíciójával kapcsolatban kifejtette: az 51-2500 négyzetméter közötti üzletek átlagosan 6 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le február-januárban, mint egy évvel előtte. A 2500 négyzetméter feletti hipermarket forintban mért forgalma azonban változatlan maradt a tizenkét hónapos összehasonlításban. A legkisebbek, az 50 négyzetméter és az az alatti egységek bevétele is csupán 0,4 százalékkal emelkedett.

agrotrend.hu/MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.