Hírek
Nyilvános konzultáció indul a toxikológiai küszöbérték megállapításáról
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság nyilvános konzultációt indított az élelmiszer-biztonsági értékelés során használandó toxikológiai küszöbérték meghatározásáról.
A legújabb eredményeket figyelembe vevő dokumentum segíteni fogja az EFSA (European Food Safety Authority) tudományos paneljeit a vegyszerek biztonságosságának becslésében és rangsorolásában abban az esetben, ha a rendelkezésre álló veszélyességi adatok hiányosak, illetve ha a humán kitettség megállapítása korlátozott – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
A vegyszerek biztonságos toxikológiai küszöbértékét fontos meghatározni – fotó: pixabay.com
A TTC (Threshold of Toxicological Concern) megközelítés nem alkalmazható, ha az adott anyagra jellemző adatok rendelkezésre állnak, vagy ha uniós szabályozás hatálya alatt áll.
Az útmutatóval kapcsolatos észrevételeket 2019. január 8-ig lehet megtenni.
agrotrend.hu / NAK