2022.10.05., szerda , Aurél

Élelmiszergazdaság

2022. június 08. szerda • 12:13

Olyan súlyos a salátahiány, hogy a KFC-nek káposztára kellett váltania

A KFC gyorsétteremlánc arra kényszerült, hogy Ausztráliában lecserélje az ételeiben felszolgált salátát káposztára. Az ok az, hogy a szigetországban súlyos salátahiány alakult ki az elmúlt időszakban.

Az idén tapasztalt súlyos áradások komoly pusztítást végeztek az ausztráliai salátatermésben. Ez pedig az olyan óriásokat is lépésre kényszeríti, mint a KFC. A gyorsétteremlánc ugyanis jelezte, káposztával helyettesíti az ételeiben (elsősorban hamburgerekben) felhasznált saláta egy részét – írja a BBC.

Fotó: Pixabay

A cég tehát egyelőre csak saláta-káposzta keveréket használ, de a jelenlegi beszerzési árak mellett nem kizárt, hogy egy időre teljesen lemondhat a salátáról Ausztráliában. A közösségi médiát ugyanis már elárasztották azok a beszámolók, amelyek azt bizonyítják, hogy a saláta jelenleg háromszor drágább a szokásosnál.

Nem ez azonban az első eset idén, hogy a KFC-nek élelmiszerhiánnyal kellett megküzdenie Ausztráliában. Januárban a vállalatnak a jelenleginél is súlyosabb kihívással kellett szembenéznie, ugyanis akkor csirkéből nem volt elég. Akkor a háttérben az állt, hogy nem volt elegendő dolgozó az ország legnagyobb csirkefeldolgozó üzemében, ahogy a koronavírus-járvány gyorsan terjedt az ország keleti államaiban.

A nyersanyagárak globális emelkedése mellett az idén tapasztalt áradások külön is nehezítették az élelmiszerellátást Ausztráliában. Részben ezeknek tudható be, hogy az országban 20 éves csúcsot döntött az infláció az első negyedévben, és a várakozások szerint további drágulások jöhetnek.

agrotrend.hu / Origo

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.