2023.06.01., csütörtök , Tünde

Élelmiszergazdaság

2019. február 13. szerda • 17:25

Örülhetnek a tudatosan étkezők, érkeznek a gyógynövényes sertéshús alapú ételek

Egy kunhegyesi magyar cég termékeivel megkönnyítené az egészségkárosodásban szenvedők, illetve a tudatos fogyasztók életét is.

Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák - közölte a cég.


A cég a projekt kivitelezéséhez 32 %-os önerőt, azaz több mint 200 millió forintot biztosít - fotó: Pixabay

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 280 millió forintos támogatását élvező, a tervek szerint 2020. november 30-ig megvalósuló fejlesztés eredményeként a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád, az úgynevezett  "Ciborum Vitae" jön létre.

Négy húskészítmény termékcsoportban

  • marinírozott húsok,
  • száraz áruk,
  • hőkezelt "vörös áruk" és sonkafélék

használják a gyógynövény olajokat.

A projekt megvalósítása során a kedvezményes hitel összege több mint 144 millió forint. A termékek tervezése során az egészségkárosodásban szenvedő valamint a tudatosan táplálkozó, egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.