2021.04.11., vasárnap , Leó, Szaniszló

Élelmiszergazdaság

2020. július 25. szombat • 11:00

Piacra dobják a kenderchipset

Végre a méltatlanul háttérbe szorult kenderlevél is megkapja az általa megérdemelt figyelmet.

Kenderchips árusításába kezdett egy Heaven’s Lettuce nevű vállalat. A Heaven’s Lettuce Hemp Chips tulajdonképpen biogazdaságból származó, kézzel szedett kenderlevelekből készül. A termék tasakonként 15 gramm fehérjét tartalmaz, ami a hagyományos kelkáposztaszirom kétszerese. A Heaven’s Lettuce a termék elindítását július 18. és 20. között teljes értékű csomagok ingyenes osztogatásával ünnepelte. A különleges kenderlevélszirom az internetes vásárlók számára három ízesítésben lesz elérhető, és az egyes vállalkozások – nyilván kedvezményesen – nagy mennyiségben is beszerezhetik majd a terméket - írja a storeinsider.hu.

fotó: Heaven's Lettuce

A kendert gyakran összekeverik a marihuánával, és bár a két növény ugyanabba a családba tartozik, radikálisan különböznek egymástól. Élelmiszercélú felhasználása mellett a kendert például ruházatok, papírneműk, szappanok, építőanyagok gyártásához is fel szokták használni. A kender alapú élelmiszertermékek alapját általában a tápanyagokban bővelkedő kendermag és a kenderolaj képezik, pedig egészséges összetevők tekintetében a növény leveleinek sincs miért szégyenkeznie.

A kender remek növényi alapú fehérjeforrás, amit a vegetáriánusok és a vegánok is előszeretettel fogyasztanak. A növény az összes esszenciális aminosavat tartalmazza.

A kender levelei emellett tele vannak magnéziummal is, ami a szervezetben több száz enzimatikus reakciónak (például az élelmiszer-anyagcserének és bizonyos fehérjék, illetve zsírsavak szintézisének) katalizátora. A zöld levelek mind ezen felül klorofillt is tartalmaznak, amely anyag a sebek gyógyulásában, a vérképzésben és a méregtelenítésben is jótékony szerepet tölthet be. Végül, de nem utolsó sorban a kenderchips A és C vitaminban is bővelkedik.

agrotrend.hu / storeinsider.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.