2021.11.28., vasárnap , Stefánia

Élelmiszergazdaság

2021. március 05. péntek • 13:05

Roham a boltokban - lesz elegendő élelmiszer

Már csütörtök este zsúfoltak voltak az üzletek a bejelentett korlátozások hírére, de a kereskedők nyugtatnak, tele vannak a raktárak.

Tömött parkolók, zsúfolt üzletek jelezték csütörtök este a kötelező 19 órás zárás előtt, hogy a lakosság megkezdte a felkészülést a jövő héttől érvényes korlátozásokra - írja az Infostart. A péntek reggeli nyitás után is a legtöbb boltban jóval többen voltak a megszokottnál, megkezdődött a spájzok feltöltése.

A jelenség nem ismeretlen, egy évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány első hulláma idején is beindult a pánikvásárlás, sok terméket – például vécépapírt, takarítószereket, tartós élelmiszereket, élesztőt – hosszabb ideig nem is lehetett kapni. Azóta hozzászoktak az emberek a járvány okozta kellemetlenségekhez, így vélhetően ezúttal nem okoz majd akkora sokkot a boltok jó részének bezárása.

Fotó: MTI

Nincs veszélyben a napi fogyasztási cikkek, drogériatermékek, friss élelmiszerek, alapanyagok üzleteinek üzemelése, teljes gőzzel zajlik az áruértékesítés, a biztonságos kiszolgálás a továbbiakban is garantált lesz minden áruterületen – közölte a Magyar Nemzettel Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette: biztonságos a magyar áruellátottság rendszere, a raktárak tömve vannak árucikkel, és a korábbi tapasztalatok alapján felkészültebbek a láncok a megváltozó igények kiszolgálására is.

"Ne vásároljunk dömpingszerűen, mert az elmúlt egy év bebizonyította: senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül" – hangsúlyozta Bubenkó Csaba.

Tele lesznek az üzletek polcai, így nincs ok az aggodalomra, a felhalmozásra pedig végképp semmi szükség – jelentette ki a Borsnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György, és hangsúlyozta: az élelmiszerboltok nyitvatartása mellett a tranzit- és teherforgalmat sem korlátozzák, ezért zavartalan lesz az ellátás. Ő nem számít pánikszerűen megnövekvő vásárlói létszámra az üzletekben, mert a lakosság már hozzászokott a kialakult helyzethez.

A bevásárlóközpontok is csak a hétvégén lehetnek nyitva, ennek ellenére a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége nem számít nagy rohamra – közölte Balatoni Judit főtitkár.

agrotrend.hu / Infostart

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.