2022.12.08., csütörtök , Mária

Élelmiszergazdaság

2022. augusztus 03. szerda • 09:07

Stabil alapokon áll a magyar kormány és a FAO együttműködése

Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Agrárminisztériumban fogadta Vladimir Rakhmanint, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgató-helyettesét, Európai és Közép-ázsiai Regionális Képviselőjét.

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként aktívan közreműködik a szervezet munkájában és céljainak megvalósításában. A FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodája, illetve Közös Szolgáltatási Központja közel 15 éve sikeresen működik Budapesten, a magyar fél pedig számos közös rendezvénnyel, egy csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal, és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését.

Fotó: Pelsőczy Csaba

A tárgyaláson a helyettes államtitkár kiemelte, hogy a magyar kormány a továbbiakban is mindent megtesz a FAO zavartalan munkavégzésének biztosítása érdekében és ösztönzi a sikeres projektek folytatását hazánkban. Hangsúlyozta az együttműködés kiemelt jelentőségét, különösen a jelenlegi, nehéz időkben.

A főigazgató-helyettes aláhúzta, hogy a FAO 2022-2031 közötti stratégiai keretterve hozzájárul az ENSZ 2030-as Fenntartható Fejlődési Keretrendszerében meghatározott céljaihoz azáltal, hogy egy hatékonyabb, ellenállóbb, fenntarthatóbb agrár- és élelmiszerrendszer kialakítását támogatja, amely fókuszában a jobb termelés, táplálkozás, kedvezőbb környezet és biztonságosabb, kiszámíthatóbb életminőség áll. Említést tett az olyan kihívásokról is, mint a klímaváltozás és a fennálló konfliktusok. Méltatta az ukrajnai menekültek irányában tanúsított hatékony és humánus magyar kormányzati szerepvállalást, valamint a kiemelkedő társadalmi segítségnyújtást.

agrotrend.hu /Agrárminisztérium

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.