2022.06.30., csütörtök , Pál

Élelmiszergazdaság

2017. március 04. szombat • 12:03

Szabályt sérthettek a multik

Megsérthették az átcimkézésre vonatkozó szabályokat a multik. – vélelmezi az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Tűrhetetlen, hogy az unióban – ahol az áruk szabadon áramolhatnak – rosszabb minőségű élelmiszereket kapjanak a közép-európai országok, mint a nyugati tagállamok – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Kovács István szerint elképzelhető, hogy a kifogásolt cégek megsértették az átcímkézésre vonatkozó szigorú szabályokat.

Szlovákia és Magyarország hétfőn bejelentette: közös előterjesztésben kéri az élelmiszerek EU-n belüli kettős minőségének megtárgyalását, valamint az ennek visszaszorításához szükséges jogi eszközök kialakítását az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának soron következő, március 6-i ülésén.

Orbán Viktor a csütörtöki varsói V4-es csúcson emlékeztetett: az ügyet már korábban szóvá tették, de azt az Európai Bizottság nem kezelte. A V4 kezdeményező szerepet akar játszani abban, hogy olyan szabályozást alakíthassanak ki, amely megakadályozza a kettős mércét ezen a területen.

Kovács István a Brexittel és az unió további sorsával kapcsolatban hozzátette: a politikai együttműködést csökkenteni, a katonai, gazdasági, infrastrukturális és fogyasztóvédelmi összefogást pedig növelni kellene.

agrotrend.hu / hirado.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.