2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Élelmiszergazdaság

2022. április 08. péntek • 17:10

Szalmonellaveszély: Kinder-termékek visszahívását jelentették be magyar áruházláncok

Friss figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a szalmonellával szennyezett, Kinder márkanév alatt megjelent édességek miatt. Az érintett termékek körébe nem csak a népszerű meglepetéstojások egyes változatai, hanem más csokoládétermékek is beletartoznak. Mutatjuk részletesen, hogyan tudja ellenőrizni, érintett-e a visszahívással az ön által vásárolt termék.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítjük.

Fotó: pixabay.com

A Ferrero Magyarország Kft. tájékoztatása alapján hazánkban az alábbi termékek lehetnek érintettek a szennyezettségben, ezért a cég ezeket elővigyázatosságból visszahívja a fogyasztóktól: 

Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g, 
Kinder Surprise Maxi 100g, 
Kinder Mix 198g, 
Kinder Maxi Mix 133g, 
Kinder Mini Eggs 250g, 
Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Ferrero Mo. Kft. tájékoztatásán túl a visszahívás kapcsán az egyes áruházláncok az alábbi tájékoztatókat jelentették meg.  Az oldalakon a lenti táblázatban szereplő termékektől eltérő tételek is szerepelnek és a visszavételre vonatkozó információkat is tartalmaznak! 

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához (elérhetőség: https://www.ferrero.hu/ferrero-care/).

A tünetekről:
A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

A Salmonelláról a Nébih Veszélyzóna adatbázisában olvashatnak bővebben.

agrotrend.hu / NÉBIH

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.