2022.06.28., kedd , Levente, Irén

Élelmiszergazdaság

2022. május 27. péntek • 07:50

Több mint 6 ezer kiló mentett édesség gyermeknapra

10.815 nehéz sorsú gyermeknek tud édességcsomagot adományozni a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az előttünk álló hétvégén, az Allianz Hungária Zrt. jóvoltából.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizenhetedik éve kutatja fel és gyűjti össze élelmiszergyártóktól és kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált, de még biztonsággal fogyasztható készleteiket. A szervezet a mentett élelmiszerekkel rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente közel 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az Élelmiszerbank munkájával a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a környezetet sem terhelik a lebomlásukkal.

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A mentett élelmiszerek között elsősorban lejáratközeli és csomagolási hibás termékek találhatók, de gyakran kerülnek az Élelmiszerbankhoz a promóciókból visszamaradt, illetve szezonális termékek is, mint például a csokinyuszik és mikulások. Az Egyesület ezúttal a húsvét után összegyűjtött ünnepi termékekkel, édességekkel próbálja még vidámabbá tenni a gyermeknapot sokezer rászoruló gyerek számára.

A finomságok idén is az Allianz Hungária Zrt. támogatásával kerülnek a gyerekekhez. Pontosabban országszerte 90 karitatív szervezethez, akik a gyermeknapi ünnepségeiken osztják majd ki a 10.815 adománycsomagot, összesen 38 millió forint értékben.

„A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel 2 éve működünk együtt rendszeresen élelmiszeradományozási-, illetve egyéb gyerekprogramok megvalósításában. Szívmelengető, amikor közös akcióinkkal a rászoruló gyermekek öröméhez járulhatunk hozzá.  Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként kiemelt hangsúlyt fektet a következő generáció jóllétére, valamint fejlődésére. Prioritásaink közé tartozik, hogy formáljuk és befogadóbbá tegyük a társadalmunkat. Hálásak vagyunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület erőfeszítéseiért és munkájáért, hiszen a támogatásunkon és együttműködésünkön keresztül mindez kézzelfoghatóvá válik." - mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.

„Az Élelmiszerbank Ünnepi Gyerekpályázatainak célja, hogy egy-egy jeles nap alkalmával a nehéz sorsú gyerekek is részesülhessenek azokból a finomságokból, amik a legtöbb kortársuk számára teljesen természetes részei az ünnepeknek. A gyermeknap mellett nyári táborokban és a karácsony közeledtével is többezer kiskorú számára is igyekszünk finomságokból álló csomagokat ajándékozni. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt.-nek, hogy pénzadományaival évek óta segíti ezt a célunkat." – tette hozzá Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítve a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás csökkenését. Az Egyesület működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat: gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált, ámde fogyasztható élelmiszereket, melyek jellemzően közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek. Az Élelmiszerbank 2021-ben összesen 8 millió kilogramm élelmiszert osztott ki több mint 7 milliárd forint értékben 250.000 rászoruló ember között.

agrotrend.hu / Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.