Élelmiszergazdaság

Piac

Túl sok élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszeriparban

Élelmiszer-veszteség és saját márkás termékekről szóló kérdőívet tettek közzé.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) az Agrárminisztérium megbízásából már harmadik éve foglalkozik a témával, és kutatásaik alapján bizonyossá vált, hogy az eddig készült becslések szerint a lakosság után az élelmiszeriparnál keletkezik a legtöbb élelmiszer-hulladék – közölte a szervezet.

A technológiából adódóan ezen veszteségek nagy része elkerülhetetlen, mivel a termelési módszer természetes velejárója.

Az AKI kutatása arra irányul, hogy megismerjék a magyarországi élelmiszeripari cégek ismereteit és gyakorlati tapasztalatait a témáról, amelyek alapján a késõbbiekben javaslatait ki tudja alakítani a szervezet.

A kérdõív elsõsorban az élelmiszer-veszteség, élelmiszer-hulladékok kérdéskörével foglalkozik.

Három része van a kérdõívnek:

  1. Az élelmiszeripari vállalkozásra vonatkozó demográfiai jellegû statisztikai alapadatokra vonatkozó kérdések,
  2. Élelmiszer-veszteséggel, élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos kérdések,
  3. Saját márkás termékek gyártásával kapcsolatos kérdések. A kérdõív összesen 51 kérdésbõl áll, a kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe.

További információkat az AKI oldalán találhatnak.

agrotrend.hu / AKI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés