2022.05.24., kedd , Eszter, Eliza

Élelmiszergazdaság

2019. augusztus 27. kedd • 14:48

Újabb fejlesztések a Gyulahúsnál

A tavalyi nyeresége felét, mintegy 250 millió forintot fordított fejlesztésre idén az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. A cég egyebek mellett a világ élvonalába tartozó szeletelőgépet és egy, az előaprítást végző, a húskészítmények gyártásához szükséges, szintén a legmodernebb technológiának számító új kuttert is beszerzett.

A Gyulahús Kft. tavaly nettó 503 millió forint adózás utáni eredményt, nyereséget ért el – nyilatkozta az előzményekkel kapcsolatban dr. Görgényi Ernő polgármester és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója. A tulajdonos és a cég felügyelőbizottsága – ahogy a társaság megalakulása óta mindig – most is úgy döntött, hogy az összeg jelentős részét beruházásokra fordíthatja a kft - írja a beol.hu.

fotó: pixabay.com

– Bár évek óta folyamatosan korszerűsítjük az eszközparkunkat, még mindig akadtak harminc-negyven éves berendezések, amelyek cseréje már nagyon időszerűnek számított – szólt a folyamat hátteréről Daka Zsolt. – A gépek üzembiztonsága már nem volt teljes egészében megfelelő. Az új eszközök hatékonyabbak, könnyebben tisztán tarthatók, a világ élvonalába tartoznak. A változtatás már csak azért is rendkívül lényeges, mert így még jobban kiszolgálhatjuk vevőinket, munkatársaink, szakembereink pedig komfortosabb körülmények között dolgozhatnak.

Dr. Görgényi Ernő rávilágított: az önkormányzat, mint a Gyulahús Kft. tulajdonosa, hosszú távon gondolkodik, ezért is fordítják minden évben az elért nyereség jelentős részét fejlesztésre, technológiai korszerűsítésre.

– Lényegesnek tartjuk, hogy magasabb minőségben és hatékonyabban működjön a termelés – tette hozzá a polgármester. Majd hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy ugyancsak a nyereségből biztosítják a dolgozók fizetésemelését is.

Az idei év két legjelentősebb fejlesztéseként egy kolbászszeletelő gépet és húsaprító kuttert szerzett be a cég. Előbbi különlegessége, hogy méri is a tálcára kerülő termék súlyát. A szeletelőgép egyébként a Béke sugárúti üzembe került. A másik beszerzést a Kétegyházi úti telephelyen állították munkába. A Laska gyártmányú kutterrel, azaz aprítóberendezéssel a húskészítmények, például a párizsi gyártását is végzik.

A két említett nagyobb beruházás mellett is történtek fejlesztések. Egyebek mellett klipszelőberendezéssel is gyarapodott a Gyulahús. Az eszköz a műbélbe töltött termékek lezárására szolgál. Ebben az esetben a kolbászoknál használják, de hasonló működik a májasok esetében is. Ugyancsak erősíti a munkakörülményeket és a hatékonyságot egy új, szintén rendkívül modern ládamosó berendezés, és ugyanilyen szerepet tölt be a saját területén a Bizerba árazó és címkéző mérlegrendszer is.

Daka Zsolt kérdésünkre elmondta, a Gyulahús az idei évben is tovább erősítette pozícióit mind a hazai, mind a külföldi piacokon. A meglévő partnerek esetében még stabilabbak lettek a kapcsolatok, és új helyekre is beszállítanak termékeikből.

agrotrend.hu / beol.hu

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.