Hírek

Útmutató a kistermelői élelmiszer-előállítók számára

A kistermelői élelmiszer-előállítás és -értékesítés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutató készült az élelmiszer-előállító kistermelőknek, amely segít kiigazodni a vonatkozó jogszabályok értelmezésében, irányt mutatva az általuk végezhető tevékenységek, elvárt igazolások, nyilvántartások és jelölések rendszerében.

Az iránymutató dokumentum részletesen ismerteti, hogy milyen tevékenységeket folytathatnak a kistermelők, milyen igazolásokkal kell rendelkezniük, továbbá milyen nyilvántartásokat kell vezetniük. Továbbá az útmutató kitér a kötelező és önkéntes jelölési szabályokra is; a mellékletek segítségével pedig termékcsoportonként elkülönítve taglalja az egyes termékkörök előállítására és értékesítésére vonatkozó gyakorlati útmutatásokat.

Az útmutatóhoz csatolt nyilvántartás-, adatlap- és címkeminták a jogszabályi előírások megfelelő alkalmazását segítik.

Az útmutató ingyenesen elérhető ezen a linken keresztül.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés