2020.07.15., szerda , Henrik, Roland

Élelmiszergazdaság

2019. december 04. szerda • 11:25

Változnak a sertéshús jelölési követelményei

Megjelent a Magyar Közlönyben az 53/2019 (XI.19) rendelet, amelynek hatására megváltozik a húspultokból árulható sertéshús jelölési követelménye, ami eddig az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló 36/2014. (XII. 17.) FM rendeletben volt szabályozva.

Ezentúl a nem előre csomagolt sertéshúsok (a darált és a nyesedék kivételével) eredetének megjelölése is kötelező lesz - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pixabay.com

A rendeletben a jelölési paraméterek is meg vannak határozva, amelyek alapján, világos háttéren sötét betűszínnel és minimum fél centiméteres betűmagassággal kell megjeleníteni a származási ország nevét.

A 200 négyzetméter nagyobb alapterületű boltok számára kötelező a származási ország zászlójának grafikai megjelenése is.

Ezt a származási hely esetén legalább 50 x 30 mm-es, míg az állattartás és vágás helyének együttes jelölése esetén 40 x 25 mm-es méretben kell megtenni.

E rendelet 2020. január 15-én lép hatályba. A teljes rendeletmódosítás szövege Magyar Közlönyben jelent meg, itt tekinthető meg.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.