2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Élelmiszergazdaság

2020. október 29. csütörtök • 14:44

Veszélyes lehet a Lidl egyik sajtja

A Lidl Magyarország Bt. értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), hogy kivonja a forgalomból, valamint visszahívja a fogyasztóktól a „Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g" termék egyik tételét.

Az intézkedés oka, hogy a termékben toxintermelő E. coli baktérium található, amely elszaporodása esetén, főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetébenHASMENÉSES MEGBETEGEDÉST OKOZHAT.

Az érintett termék azonosító adatai:

Megnevezése: Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g
Tételazonosító: 402
Minőségmegőrzési idő: 31.10.2020
Gyártó: Jermi Käsewerk GmbH
Üzemazonosító: DE BW 331 EG

A visszahívás csak a fenti azonosító adatokkal ellátott termékeket érinti, és kizárólag azokat az üzleteket, amelyekben ez a termék tétel forgalomba került.

A NÉBIH KÉRI A VÁSÁRLÓKAT, HOGY A MEGVÁSÁROLT, FENTI AZONOSÍTÓVAL MEGEGYEZŐ SAJTOT NE FOGYASSZÁK EL, HANEM VIGYÉK VISSZA BÁRMELY LIDL ÜZLETBE, AHOL A VÉTELÁRAT – A VÁSÁRLÁST IGAZOLÓ NYUGTA HIÁNYÁBAN IS – VISSZATÉRÍTIK.

A Lidl közleménye és az érintett üzletek listája megtekinthető a cég honlapján. A gyártó elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

agrotrend.hu / Origo

 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.