2019.08.25., vasárnap , Lajos,Patrícia

Élelmiszergazdaság

2019. február 14. csütörtök • 17:50

Vidéki lábai is lesznek a 79. OMÉK-nak

Az élelmiszeripari kiállítás fajtaállat- és gépbemutatói előrendezvényként vidéki helyszínekre fognak szerveződni.

Professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd az élelmiszeriparra fókuszáló 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK). Az eseményt Nagy István agrárminiszter jelentette be, a kiállítás koncepcióját pedig Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője ismertette - olvasható a szervezet közleményében.


Az idei OMÉK számos tekintetben újszerűbb esemény lesz a két évvel ezelőttinél - fotó: agrotrend.hu

Az OMÉK Magyarország legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A 2019-ben 79. alkalommal életre hívott eseményt Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között rendezi az Agrárminisztérium (AM)és az AMC. A sajtótájékoztatón Nagy István hangsúlyozta:

az OMÉK az agrárium ünnepe, hiszen a kiállítás minden alkalommal felvonultatja a magyar mező- és élelmiszergazdaság termékeit, a kertészeti-, mezőgazdasági-, élelmiszeripari-, technológiai újdonságokat és a legkiválóbb magyar termékek különleges tárházát.

- Az OMÉK egyik legfőbb célja a termelők, kereskedők és fogyasztók közti kapcsolat és bizalom elmélyítése, bővítése, ezáltal a magyar kereskedelem fejlesztése. Ugyanakkor fontos szempont az üzleti szempontú professzionalitás és a nemzetköziség előtérbe helyezése, üzletember találkozók szervezése - tette hozzá.


Nagy István: A vásár legfontosabb céljai között szerepel az üzleti szerep erősítése és a fiatalok megszólítása - fotó: agrotrend.hu 

A tárcavezető kiemelte, az OMÉK kiváló alkalom arra, hogy a mezőgazdaságot a fiatalok körében népszerűsítse. Kiderült az is, hogy

a kiállítás során egy élmény gazdaság kialakítását tervezik, melynek keretében az agrárgazdaságot innovatív módon, élményszerűen fogják bemutatni.

A 79. OMÉK számos tekintetben újszerűbb esemény lesz a két évvel ezelőttinél. Miközben a kiállítás megtartja közönségvásár jellegét, olyan kérdésekre helyezi a hangsúlyt, mint

  • a fenntarthatóság,
  • a fogyasztói tudatosság növelése,
  • az élelmiszer-ágazat minél sokrétűbb bemutatása,
  • az agrárdigitalizáció és az agrárinnovációk megismertetése,
  • valamint az agrárpálya vonzóvá tétele.

- A 2019-es OMÉK kiállítást a hatékonyság jegyében térben és időben is koncentráltan valósítjuk meg. Ez azt jelenti, hogy

a fajtaállat- és a gépbemutatót vidéki helyszíneken, OMÉK előrendezvényként szervezzük meg, illetve a kiállítást 4 napra koncentráljuk.

A rendezvény első napja szakmai nap lesz, majd a nagyközönséget, a családokat és a szakma diákjait várjuk - mondta el Ondré Péter.


Ondré Péter kiemelt célja, hogy a kiállítás Kelet-Közép-Európa meghatározó eseménye legyen - fotó: agrotrend.hu

Az AMC cégvezetője hozzátette: a 2019-es OMÉK hangsúlyozottan fókuszál

  • az élelmiszeripar,
  • a professzionalitás,
  • a nemzetköziség és az innováció területeire.

- Az élelmiszer-innováció témakörét kiemelten kezeljük, ennek érdekében pedig innovációs pályázatot hirdetünk és díjat adunk át, amelynek célja, hogy a magyar élelmiszeripari gyártókat ösztönözzük az innovatív, nemzetközileg is versenyképes termékek előállítására - emelte ki Ondré Péter.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet a vásár weboldalára is, ahonnan már letölthetőek a kiállítók számára a jelentkezési lapok. 2019. március 30-ig a jelentkezők úgynevezett early bird kedvezménnyel vásárolhatnak kiállítói helyet.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.