2021.07.27., kedd , Olga, Liliána

Élelmiszergazdaság

2018. szeptember 17. hétfő • 15:13

Zala-völgy, a minőség portája

A helyi gazdák célja, hogy a vendégek megismerjék a mezőgazdasági, illetve élelmiszer-készítési folyamatokat.

Megalakult a Zala-völgyi Nyitott Porta-együttműködés. 2018. szeptembertől várják a zala-völgyi nyitott porták vendégeiket, vásárlóikat - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.

A REL-csoport alakulásának egyik példájaként a Zala Termálvölgye Egyesület szakmai támogatásával

2018. július 25-én Zalacsányban megalakult a Nyitott Porta rövidélelmiszerlánc-csoport.

A partnerséget megalapító 16 zala-völgyi gazda, helyitermék-előállító és agroturisztikai szolgáltató célul tűzte ki, hogy

  • minőségi,
  • helyben előállított termékekkel,
  • színvonalas szolgáltatásokkal

lássák el a környékbeli lakosokat, illetve az idelátogató vendégeket.

Az együttműködő gazdák legfontosabb vállalása, hogy egész évben rendszeresen hirdetnek meg nyitott napokat és eseményeket az érdeklődők, vásárlók számára, akik így felkereshetik a portákat, megismerkedhetnek az itt folyó mezőgazdasági, élelmiszerkészítési munkafolyamatokkal, megkóstolhatják, és a gazdaságból közvetlenül megvásárolhatják a különleges helyi termékeket.

A gazdák által meghirdetett időpontokról, programokról az együttműködés honlapján és a Facebook-oldalán érhető el.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.