Hírek
Zala-völgy, a minőség portája
A helyi gazdák célja, hogy a vendégek megismerjék a mezőgazdasági, illetve élelmiszer-készítési folyamatokat.
Megalakult a Zala-völgyi Nyitott Porta-együttműködés. 2018. szeptembertől várják a zala-völgyi nyitott porták vendégeiket, vásárlóikat – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.
A REL-csoport alakulásának egyik példájaként a Zala Termálvölgye Egyesület szakmai támogatásával
2018. július 25-én Zalacsányban megalakult a Nyitott Porta rövidélelmiszerlánc-csoport.
A partnerséget megalapító 16 zala-völgyi gazda, helyitermék-előállító és agroturisztikai szolgáltató célul tűzte ki, hogy
- minőségi,
- helyben előállított termékekkel,
- színvonalas szolgáltatásokkal
lássák el a környékbeli lakosokat, illetve az idelátogató vendégeket.
Az együttműködő gazdák legfontosabb vállalása, hogy egész évben rendszeresen hirdetnek meg nyitott napokat és eseményeket az érdeklődők, vásárlók számára, akik így felkereshetik a portákat, megismerkedhetnek az itt folyó mezőgazdasági, élelmiszerkészítési munkafolyamatokkal, megkóstolhatják, és a gazdaságból közvetlenül megvásárolhatják a különleges helyi termékeket.
A gazdák által meghirdetett időpontokról, programokról az együttműködés honlapján és a Facebook-oldalán érhető el.
agrotrend.hu / NAK