2021.09.22., szerda , Móric

4x4

2021. augusztus 04. szerda • 17:01

A SsangYong bemutatja az új Tivoli Grand modellt

Visszatért a Ssangyong modellpalettájára a Magyarországon is igen kedvelt, hosszított csomagterű modell, amely korábban XLV néven volt ismert. Dél-Korea legrégebbi autógyártójának legújabb városi terepjárója ezúttal a Tivoli Grand modellnevet kapta, mely egyértelműen utal a már jól ismert Tivoli modellel közös platformra, motorizáltságra és technikai megoldásokra.

A Tivoli Grand magában hordoz miden olyan klasszikus SUV tulajdonságot, amely a vezetést igazi élménnyé varázsolja. A hatalmas csomagtér, a kényelmes és tágas belső kialakítás, a dinamikus benzinmotor, az intelligens vezetéstámogató rendszerek és a korszerű információs technológia mindmind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Tivoli Grand minden igényt kielégítő utazást biztosítson.

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

A Tivoli Grand már alaphelyzetben is nagyon tágas, 720 literes csomagtérrel rendelkezik, amely a hátsó ülések teljes ledöntésével 1440 literre bővíthető, így akár egy felnőtt méretű kerékpár is könnyedén elhelyezhető az autóban. A C oszlop mögött meghosszabbított karosszéria a tágas csomagtéren túl bőséges helyet kínál az autó hátsó ülésein utazók kényelmét szolgálva. Ezek mellett a teljes belső tér számos további, hasznos tárolórekeszt kínál.

TELJESÍTMÉNY

A Tivoli Grand hajtása különösen kompakt, hatékony és megbízható. Az 1.5 GDI-Turbo benzinmotor akár 163 LE/5,500 1/min leadására képes 280 Nm/1500-4000 fordulat/perc forgatónyomaték mellett. Ezzel a Tivoli Grand motorja mind a városi forgalomban, mind az autópályán optimális teljesítményt nyújt, legyen szó akár 6 sebességes manuális, vagy 6 sebességes AISIN automata váltóval szerelt verzióról. Az NVH rendszer kiváló zaj- és rezgéscsökkentésről gondoskodik, fáradság nélküli utazást lehetővé téve.

BIZTONSÁG

A Tivoli Grand karosszériája 71,1%-ban erős, ellenálló, nagy szakítószilárdságú acélból készült, ami kiemelkedő szerkezeti merevséget és biztonságot nyújt. Az utasok védelme érdekében akár 7 db légzsák (2 első-, 2 oldal-, 2 függöny- és a vezetőoldali térdlégzsák) is elérhető. Az autóban más Ssangyong modellekből jól ismert, fejlett vezetéstámogató rendszerek (ADAS) is megtalálhatók. Felszereltségtől függően ilyen például a Sávtartó Asszisztens (LKAS), Sávváltás asszisztens (LCA) a Biztonsági Távolság Figyelmeztető (SDA), a Hátsó Keresztforgalom-figyelő (RCTA), a Holttérfigyelő Rendszer (BSD), az Éberség Felügyeleti Rendszer (DAA), a Táblafelismerő rendszer (TSR).

MULTIMÉDIA

A Tivoli Grand 10,25” digitális opcionálisan választható műszeregysége minden eddiginél több információt bocsát a vezető rendelkezésére, továbbá a remekül leolvasható, éles kijelző is hozzájárul a vezetés élményéhez. Az alapfelszereltség részét képező 8" Smart Audio érintőképernyős multimedia rendszer az Apple Carplay és Android Autó funkciókkal, illetve tolatókamerával kiegészülve még biztonságosabbá és élvezetesebbé teszi a vezetést és a tájékozódást. A Tivoli Grand már személyesen is megtekinthető és tesztelhető a hazai márkakereskedőknél.

agrotrend.hu / Wallis Automative Europe

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.