2021.07.31., szombat , Oszkár

4x4

2021. június 22. kedd • 14:55

A SSANGYONG MOTOR jövőbe mutató stratégiájának középpontjában a környezetbarát járműfejlesztés

A SsangYong márka tovább növelte idén az első 5 hónapban a magyarországi piaci részesedését (2021. január-május: 0,71%), valamint a forgalomba helyezett autók száma 45,63%-kal növekedett 2020 hasonló időszakához képest. Így a koreai autógyártó már 450 db eladott autónál tart a hazai piacon idén.

A SsangYong Motor bejelentette, hogy a jövőre való felkészülés jegyében felgyorsította az autófejlesztő programját, melynek kulcsfontosságú eleme a Korando e-Motion elektromos jármű gyártása. Az E100 projekt néven kifejlesztett Korando e-Motion teljes körű gyártása június 14-én megkezdődött.

• A koreai autógyártó a jövőbeni termékstratégia középpontjába a környezetbarát járműfejlesztést állította.

• Az első SsangYong elektromos jármű (EV) gyártása Korando e-Motion néven június 14-én megkezdődött, az európai piacra dobás októberre szól, Magyarországra pedig várhatóan 2022. januárjában érkeznek az első járművek.

• A következő közepes méretű SUV-ként bejelentett elektromos modell a J100 kódnevet viseli. Külső megjelenésében és belső kialakításába hű marad a SsangYong egyedi tervezési nyelvéhez és stílusához.

• Mindezen fejlesztéseknek köszönhetően a SsangYong Motor jövőbeni üzleti-és termékstratégiájának középpontjában a környezetbarát járműfejlesztés áll.

A Korando e-Motion az első közepes méretű elektromos SUV-jármű Koreában. Igazi családi autóként tágas belső teret és kényelmet kínál. Kialakításakor törekedtek arra, hogy olyan aerodinamikai vonalakat adjanak neki, melyek segítik a légellenállás minimalizálását, így biztosítva a minőségi, városi vezetési élményt.

A Korando e-Motion neve összeolvasztja az elektromos „e” -et a „mozgás” hajtóerejével, valamint közvetíti azokat az érzelmeket, amelyeket az ügyfelek akkor tapasztalnak, amikor olyan autót vezetnek, ami az igényeiknek tökéletesen megfelel. A név megválasztásakor törekedtek arra is, hogy világszerte jól csengő, könnyen értelmezhető nevet válasszanak.

A Korando e-Motion az első európai piacokon várhatóan 2021. októberében jelenik meg, míg a magyarországi vásárlók 2022. januárjában találkozhatnak majd vele.

A vállalat azt is bejelentette, hogy 2022-es bevezetési tervével felgyorsítja következő elektromos modelljének, a J100 projekt elnevezésű, közepes méretű SUV-jének a fejlesztését. A J100 kialakítása egy új, modern, hiteles SUV-t eredményez, melynek köszönhetően a SsangYong stílusjegyein alapuló erős és biztonságos terepjáró születik majd meg.

Az elektromos autók fejlesztésének, valamint a további környezetbarát megoldások felkutatásának nem titkolt célja, hogy a SsangYong Motor a gyorsan változó autóipari trendeknek megfelelve, hosszú távon sikeres stratégiát kiépítve, megújulva, versenyképesen működjön tovább.

agrotrend.hu / WAE

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.