2022.06.29., szerda , Péter, Pál

4x4

2022. május 03. kedd • 07:41

Az új BMW X7

Fényűző exkluzivitásával, lebilincselő menetdinamikájával, tágasságával és páratlan sokoldalúságával a BMW X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. Az új BMW X7 a bajor prémiumgyártó legexkluzívabb modellsorozatában előirányzott termékfrissítéseket tekintve is központi szerepet tölt be. A modell nemzetközi piaci bevezetése 2022 augusztusában kezdődik, az új X7 pedig elérhető lesz majd a Wallis Motor kínálatában is.

Az 1994-ben alapított Wallis Motor hitvallása a kezdetek óta változatlan – számára mindig ügyfelei az elsők. Nem véletlen, hogy a Wallis Motor immár közel 30 éve töretlenül sikeres a magyar piacon. A számos egyedi márka, többek között a BMW, a MINI, és a Maserati modelljeit forgalmazó márkakereskedő kínálatában folyamatosan elérhetők a legújabb nóvumok – mint például a bajor prémiumgyártó X7 modellje is.

Utánozhatatlan kisugárzás

Páratlan adottságainak és rendkívüli sokoldalúságának köszönhetően a BMW X7 az épített és a járatlan utakat is magabiztos eleganciával hódítja meg. Tóth Viktor, a Wallis Motor Pest product genius kollégája elmondta, hogy a legnagyobb BMW X modell exkluzivitását átfogó dizájnújítások nyomatékosítják – például az ikerfényszórók, a vese alakú hűtőrács, vagy a hátsó fényforrások.

Az új BMW X7 alapfelszereltségként 20” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, a csúcsmodell és az M Sport csomaggal felszerelt modellek azonban alapfelszereltségként 21” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákon érkeznek meg az utakra. Az új BMW X7 alá az opcionális extrafelszereltség részeként akár 23” méretű könnyűfém keréktárcsák is megrendelhetők, amelyek új BMW modellhez most először válnak elérhetővé gyárilag.

Impresszív tágasság és modernitás az utastérben

Az új BMW X7 utasterében a bajor prémiummárka ügyfelei három üléssorban élvezhetik a bőséges térérzetet. A második üléssor alapfelszereltségként három utasnak ad helyet, az opcionális extrafelszereltség részeként ez a sor két rendkívül kényelmes ülésre cserélhető. A vezetőt és első utasát már alapfelszereltségként fűthető komfortülések kényeztetik. A product genius kolléga elmondta, Európában az új BMW X7 széleskörű alapfelszereltségének a kibővített BMW Individual Merino bőrkárpitozás is része.

Keskeny szellőzőrostélyaival és alapfelszereltségként kínált hangulatvilágításaival az újratervezett műszerfal, illetve a BMW Ívelt Kijelző párosa már első ránézésre is modern stílusú, progresszíven digitalizált egység benyomását kelti. Az automataváltó előválasztó karja vadonatúj, csúcstechnológiás kialakítást kapott.

Kibővített, széleskörű alapfelszereltség

Az új BMW X7 kibővített, széleskörű alapfelszereltsége maximalizálja a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek kényelmét, melynek része a négyzónás automata légkondicionáló, a panoráma üvegtető, a prémium zenerendszer, a két első komfortülés, a váltófülekkel felszerelt, bőrözött sportkormány, és a vezeték nélküli okostelefon-töltést kínáló tálca is.

Újratervezett erőforrások a legkorszerűbb mild-hibrid technológiával

Az új BMW X7 motorpalettájában háromféle verzió érhető el a vásárlók számára. A három motor legfontosabb közös eleme az automataváltóba integrált, újgenerációs mild-hibrid technológia, amely a főtengelyhez épített, 48 Volt kapacitású indítógenerátor elektromos rásegítésével 9 kW/12 lóerő többlet-teljesítményt és plusz 200 Nm forgatónyomatékot állít elő. Az új BMW X7 mindegyik motorjához kormány mögötti váltófülekkel és Sprint funkcióval dolgozó, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó kapcsolódik. Az erőforrások teljesítményét és forgatónyomatékát minden esetben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja az úttestre – legyen szó akár épített, akár járatlan útról.

  • BMW X7 M60i xDrive: 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor, BMW M TwinPower Turbo technológia, 390 kW/530 lóerő max teljesítmény, 750 Nm csúcs forgatónyomaték.
  • BMW X7 xDrive40i: soros hathengeres benzinmotor, 280 kW/380 lóerő max teljesítmény, 520 Nm csúcs forgatónyomaték, mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 540 Nm.
  • BMW X7 xDrive40d: soros hathengeres dízelmotor, 259 kW/352 lóerő max teljesítmény, 700 Nm csúcs forgatónyomaték, mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 720 Nm.

Kifinomult futómű-technológia a sportos agilitás és az utazás kényelme érdekében

Tóth Viktor elmondta, hogy az adaptív légrugós felfüggesztés alapfelszereltségként érhető el az elektromosan vezérelt lengéscsillapítókkal egyaránt.  Az új BMW X7 M60i xDrive modell alapfelszereltségének ráadásul az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive kiegészítő futómű-szabályzás is része. Utóbbiak az opcionális extrafelszereltség részeként a hathengeres modellek számára is elérhetők, ahogyan az xOffroad csomag is. A legnagyobb BMW X modell új kiadása számára a mérnökök az összes futómű-technológiai alkatrészt úgy tervezték meg, hogy azok a sportosság és a menetkomfort közötti legszélesebb tartományt lefedjék.

Széleskörű vezetéstámogató rendszerek, frissített BMW iDrive és BMW Curved Display

Tóth Viktor, a Wallis Motor Pest product genius kollégája elmondta, hogy az új BMW X7 által kínált kényelmet és biztonságot a vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek minden korábbinál átfogóbb palettája fokozza.

Emellett az új BMW X7 széleskörű alapfelszereltségének a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés is része, amelyen a BMW iDrive járművezérlő technológia legújabb generációja fut. A technológia alapja a BMW 8.0 operációs rendszer és a BMW Ívelt Kijelző, amely egy 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszerfal és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző kettőséből áll. Az új BMW iDrive járművezérlő technológia már nem csupán érintésekkel és gesztusokkal, de élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal is vezérelhető.

A product genius kolléga hozzátette, hogy az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer kiegészíthető a központi kijelző Augmented View funkciójával is, illetve megrendelhető a BMW Digital Key Plus okoskulcs is. A BMW X modellcsalád legnagyobb tagja ráadásul az optimalizált okostelefon-integrálásban, a személyre szabott BMW ID profilban és az új, 5G mobiltechnológiával kompatibilis eSIM kártyában rejlő lehetőségek maradéktalan kihasználását is felkínálja ügyfeleinek.

A BMW modelljei a Wallis Motor ügyfelei számára a Wallis Motor Pest Hungária körút 95. szám alatti, illetve a Wallis Motor Duna Könyves Kálmán körút 5. szám alatti kereskedéseiben érhetők el.

agrotrend.hu / Wallis Motor

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.