2021.05.06., csütörtök , Ivett, Frida

Bemutatók

2019. október 13. vasárnap • 09:12

Az idő pénz, akkor is, ha tankolásól van szó

A mezőkeresztesi Aranykalász 1955 mg. Kft-nél is tudják: Korszerű gépekhez, korszerű tankolás technika szükséges, ezért használják a GWT tankoló automata családot.

  • Milyen üzemanyagkiosztó technológiát használ a vállalkozásuk?
  • Az Aranykalász 1955 mg. Kft és integráltjai által összesen közel négyezer hektár területet művelünk. Ennek folyamatosan hatalmas üzemanyag igénye van, ahhoz, hogy megbízhatóan ki tudjuk szolgálni a gépeket egy 10.000 literes GWT telepi rögzített és egy 4000 literes GWT mobil tankoló automatát használunk 2017 óta. A telepített rögzített üzemanyag kiosztóval eddig összesen 630.000 liter gázolajat adagoltunk ki, hetente körülbelül 5-6000 litert.

  • Miért választották a telepi fix rendszert, milyen előnyöket hordoz a használata?
  • A gazdaságban 49 gép dolgozik, melyeket 31 pilóta használ. A rendszernek köszönhetően a legnagyobb munkacsúcsok idején is önállóan, a legnagyobb visszakövethetőség mellett tudnak tankolni a munkatársaink, akár az éjszaka közepén. A tankolás adatai utólag lehívhatók jármű és pilóta alapján szűrve.

A rendszer biztonságosságát egy kétlépcsős azonosító rendszer adja.

A tankolás megkezdésekor a járművezető a traktorban elhelyezett kód beírásával azonosítja a gépet, illetve a saját felhasználó kódja és PIN kódja beírásával bejelentkezik a rendszerbe. Ezután a gép bekéri a további szükséges adatokat,(kilométer/üzemóra állás,menetlevél sorszám) és ha minden adat rendben van, megkezdhető a tankolás.A tankolás végén a rendszer internetes kapcsolaton keresztül az adatokat rögzíti, melyek később az irodában dolgozó kollégák számára lekérdezhetők, rendszerezhetők.

Az információk tárolása oly módon történik, hogy az automatikusan létrehozott és kinyomtatott lista alkalmas a gázolaj jövedéki adó visszatérítés igénylésére.

Ez a rendszer kizárja az üzemanyaggal való visszaélés lehetőségét, pontosan ellenőrizhetővé válik általa, hogy mely pilóta, mely géppel, milyen fogyasztás mellett vette igénybe az üzemanyagkutat. A szintjelző rendszer segítségével a munkacsúcsok idején is elképzelhetetlen, hogy váratlanul elfogyjon tartályainkból az üzemanyag,

folyamatosan nyomonkövethető a töltöttségi szint, ez megkönnyíti az üzemanyag rendelést.

Mivel a saját tankoló rendszerünket és tartályainkat használjuk, így folyamatosan, nagy mennyiségben rendelünk üzemanyagot, amihez így kedvezőbb áron jutunk hozzá, tehát éves szinten jelentős összeget takarítunk meg.

  • Milyen előnnyel jár az Önök számára a saját mobil üzemanyagkút?
  • Az idő pénz. A termőterületeink távol esnek a telephelytől, rengeteg időt és ezzel pénzt veszítünk azzal, ha minden tankoláskor fel kell keresni a telephelyet.

A mobil kút mindazt tudja, amit a telepünkön található fix berendezés.

Ugyanúgy megvalósul általa a kétlépcsős azonosítás és a tökéletes nyomonkövethetőség, kiegészülve azzal, hogy ott és akkor használjuk, amikor szükséges.

A legnagyobb munkacsúcsok idején a gépeken dolgozó kollégák kint a területen váltják egymást, nem hozzák be a műszakváltás miatt a traktorokat. Ezzel egyrészről rengeteg időt spórolnak meg, hatékonyabbá téve a munkát, másrészt elkerülik a kivonulásokkal járó felesleges üzemanyag fogyasztást. Ilyenkor van segítségünkre a mobil tankoló berendezés.

Amióta ezt használjuk, nem csak a műszakváltásokon, de a tankolási bejáráson is időt és költséget spórolunk.

  • A napi alkalmazáson túl milyennek látják a rendszer felhasználhatóságát, szervízhátterét?
  • Nagyon elégedettek vagyunk az eszközök minőségével, megbízhatóan szolgálják a munkánkat. Mindkét tankoló automatánk nagy igénybevételnek van kitéve, mégsem panaszkodhatunk rendszeres műszaki problémára.

Ha cserélni is kellett eddig bármilyen alkatrészt, az a használatból eredő elkopás miatt volt, más hiba eddig nem jelentkezett.

Ha bármilyen műszaki kérdéssel jelentkeztünk, cserealkatrésze volt szükségünk, akkor egy napon belül kiérkeztek a szerelők és megoldották. Évente egy alkalommal hitelesítik és bemérik az automatáinkat, hogy egész évben pontosan használhassuk őket.

Elégedettek vagyunk az ügyfélszolgálattal és az eszközökkel, megbízható, pontos hátteret adnak a napi munkánkhoz.

agrotrend.hu / GWT

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.