2020.10.30., péntek , Alfonz

Gépesítés

2020. július 03. péntek • 15:18

130 éves a Kubota

Ez év április 3.-án ünnepelte alapításának 130 éves jubileumát az 1890-ben alapított, a világ harmadik legnagyobb traktor- és mezőgazdasági gépgyártója a japán Kubota Corporation. Az alapító atya Gonshiro Kubota, 130 évvel hozta létre az ország első acélcső gyártó vállalkozását, az akkor épülő vízműhálózat csővezeték ellátására.

1922-től indította el motorgyártó vállalkozását, amely főleg a mezőgazdaság számára gyártott motorokat. Azóta is a konszern egyik legnagyobb motorgyártó a világon, amely főleg a 150 LE alatti kategóriákban gyárt motorokat mezőgazdasági, az építőipari gépgyártás számára, valamint kommunális és különböző ipari területeken történő felhasználásra - írja a Profi Magazin.

fotó: wikipedia

1960-as években kezdett traktorokat gyártani, az első traktoruk a 15 LE-s „Ur-Kubota” modell volt. 1974-től kezdték a minibaggerek (kisrakodók) gyártását, amely jelenleg is a profiljukba tartozik. Kezdetek óta tart a vízellátást és szennyvízkezelést kiszolgáló technológiai eszközök előállítási programjuk, 1990-től a traktor és a mezőgazdasági gépgyártás globalizálására helyezték a fő hangsúlyt.

Ennek eredményeként cégeket (többek között a Kverneland Holdingot) vásárolták fel, kibővítették a mezőgépgyártási profiljukat, és traktorgyárat építettek Franciaországban. A kompakt dízel és dualfuel motorok gyártásában szereztek vezető pozíciót.

A rizstermelés komplex gépesítésében jutottak vezető szerephez. A traktorgyártás kiszélesítésén munkálkodnak, autonóm traktorok, baggerek, rizspalántázók és rizskombájnok fejlesztésén dolgoznak.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.