2020.07.11., szombat , Nóra, Lili

Gépesítés

2019. december 03. kedd • 11:48

20 éves a Claas alapítványi ösztöndíj

Helmut Claas a Claas Csoport örökös elnöke, a családi vállalkozás feje 1989-ben alapított ösztöndíjat, a Claas piaci célországaiban tevékenykedő fiatal tehetséges kutatók és az ezekben az országokban működő és a mezőgazdaság számára mérnököket kibocsájtó egyetemek támogatására.

Ez idáig az alapítvány 40 egyetemmel létesített kapcsolatot a világ számos országából. Jelenleg már az alapítvány 100 millió eurós tőkével rendelkezik, amely a legnagyobb tőkéjű alapítványnak számít pl.Németországban - írja a Profi Magazin.

fotó: pixabay.com

Eddigi 20 éve alatt 150 fiatal kutató részesült, mintegy 1,5 millió eurós ösztöndíjban. Az egyetemeknek és a főiskoláknak pedig, 2 millió euró támogatást nyújtott ez idáig az alapítvány.

Az idén 60 ezer eurót osztott szét az alapítvány kuratóriuma az ösztöndíjasok-, a tehetséggondozási bónuszban részesülők és az oktatási intézmények között.

7200 eurós ösztöndíjban részesült a bolgár Russzei Egyetem hallgatója Kristian Eugeniev Velovski, aki az autonóm kisrobotok fejlesztésében mutatott kiemelkedő eredményt.

Két hallgató – Florian Fipp és Jana Korrmann – az Osnabrücki Főiskoláról 6000-6000 eurós ösztöndíjat kapott a precíziós gazdálkodást továbbfejlesztő eredményeiért.

Ugyancsak erről a főiskoláról Benno Bunte nevű hallgató 4500 eurós ösztöndíjban részesült, a magajáró szecskázók munkavégzésének automatizálásáért és optimalizálásáért.

Hat hallgató kapott 1500 eurós éves bónusztámogatást a németországi Kesseli, az angliai Harper Adams Egyetemektől, valamint az írországi Tralee Gépesítési Intézetből és a német Weihenstephan-Triesdorf Főiskoláról.

Az egyetemek közül 4500-4500 eurós támogatást kapott az idén a temesvári Bánát, a holland wageningeni, a szlovák nyitrai, a bolgár russei, az oroszországi kubáni, a lengyel poznani egyetem és a magyarországi BME.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.